szerző:
Zelki Benjámin
Tetszett a cikk?

Több az olyan állomás a 3,5 éve átadott metróban, ahol látszik a falon valamilyen szivárgás vagy beázás nyoma, mint amelyiken nem. Végigfotóztuk.

Úgy tűnik, mintha a 452 milliárdból megépített 4-es metrót senki sem tartaná karban. Korábban írtunk már róla, hogy vastagon áll a por a metróvonal állomásain, illetve arról is, hogy a Gellért téri megállóban a beázás miatt már cseppkövek alakultak ki a mennyezeten, illetve elszíneződött a padló is. A Kálvin téren is lehetett beázásról olvasni, már az átadás évében.

Azt azonban mi sem gondoltuk volna, hogy a problémát három év alatt nem hogy nem oldja meg senki, de a metrót végigjárva a beázás nyomaira bukkanunk, a tíz állomás közül már hat esetében.

A 3-as metró felújításának elindulása óta pedig tudjuk, egy metrórekonstrukció rendkívül sok pénzt emészt fel, és több év kellemetlenséget okoz a városlakóknak. Ha három és fél év után ilyen képet festenek az új metró utasforgalmi terei, akkor vajon hány év kell hozzá, hogy olyan állapotba kerüljön, hogy sürgősen fel kelljen újítani?

Végigfotóztuk a metró beázó állomásait.

Kelenföld vasútállomás

©

Szent Gellért tér

©
©

Fővám tér

©
©

Rákóczi tér

©

 

©

II. János Pál pápa tér

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!