szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az American Enterprise Institute szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank, amelynek Orbánék minden kedvezményt megadtak, egy GRU-művelet fedőtevékenységét végzi Európában. Szerintük a cél, hogy Közép-Kelet-Európa államait a Nyugattól Kelet felé fordítsák Putyinék, Magyarország pedig ennek segítésével ismét cserbenhagyta Amerikát.

Hallottak valaha a Nemzetközi Beruházási Bankról (IIB)? Nem? Nem is csoda.

Így kezdi Putyin bankjának Magyarországra költözésével foglalkozó cikkét az American Enterprise Institute nevű politikai think tank, mely leírása szerint a biztonságos és szabad világért folytat kutatásokat.

Mint megírtuk, március 5-én szavazta meg a parlament, hogy minden kedvezményt megad a Nemzetközi Beruházási Banknak, így a KGST volt bankja teljes mentességet kapott a magyar hatóságok ellenőrzései alól, vendégeik pedig szabadon jöhetnek az országba.

Az AEI szerint ez jelentős veszélyt jelent, mivel az IIB semmilyen tekintetben nem egy átlagos bank, sokkal inkább Putyin trójai falova az Európai Unióban és Amerika egyik szövetséges államában. Az IIB célja szerintük az, hogy segítse Putyinékat abban, hogy Közép-Kelet-Európát a Nyugattól a Kelet felé fordítsák.

A portál hozzáteszi: Magyarország továbbra is rossz szövetségest játszik: miután nem adta ki a fegyverkereskedéssel vádolt Vlagyimir Ljubisint és ifj. Vlagyimir Ljubisint (erről pedig éppen csüötrtökön írta meg a Direkt36, hogy miért volt teljes kamu az oroszok kiadatási kérelme), elüldözte a CEU-t, újabb lépéssel jelzi hűtlenségét Washington és Brüsszel felé.

Az egyesület szerint ha Magyarország minden tanácsadót beenged Magyarországra – és ezáltal a schengeni övezetbe –, azt is jelenti, hogy esetleg a kitiltott orosz állampolgárok is bejöhetnek. Az oldal azt sem zárja ki, hogy a bank az orosz hírszerzés egyik fedőtevékenységeként szeretne működni Európában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az összeomlás küszöbén: "A lélegeztetett beteg legalább nem agresszív"

Az összeomlás küszöbén: "A lélegeztetett beteg legalább nem agresszív"

Beindult a pilótekeringő, újra lesz Schumacher a Forma–1-ben

Beindult a pilótekeringő, újra lesz Schumacher a Forma–1-ben

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita