szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy újabb személy ellen emeltek vádat.

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnsegédként elkövetett, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette miatt emelt vádat egy újabb személy ellen a Fővárosi Törvényszéken – közölték.

A Legfőbb Ügyészség által 2016. szeptember 16-án a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe utalt bűnügyben metrókocsik szállítási szerződéseivel kapcsolatos korrupciós bűncselekmények miatt folyt nyomozás.

Az ügyészség hat személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyben, majd idén áprilisban négy személy ellen emelt vádat, míg két gyanúsított esetében az eljárás elkülönítéséről és felfüggesztéséről határozott.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2019. július 11-én ezen egyik személy esetében a büntetőeljárást folytatta, és a mai napon vádat emelt ellene, egyben indítványozta, hogy ügyét a bíróság egyesítse a korábbi vádemelés alapján indult alapügyhöz – írták.

A vádirati tényállás lényege szerint a vesztegetés forrását fiktív tanácsadói szerződésekkel biztosító ügyletbe bevont gazdasági társaság tulajdonosa és tényleges irányítója a vádlott volt, aki az így megszerzett vesztegetési pénz továbbításában, átadásában közreműködött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

A szállítmányozásnak a világjárvány szinte meg sem kottyan, van nagyobb baja is

Már az ivóvízellátással is bajok vannak Tigrében

Már az ivóvízellátással is bajok vannak Tigrében

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából

Kirúgta a labdát egy focista a Kisvárda 2,5 milliárdos stadionjából