szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

December 20-ra ígérik azokat az előrejelzéseket, amelyek alapján el lehet dönteni, hogyan változzanak a bérek. Eddig úgy volt, hogy már ma bemutatják ezeket a számításokat.

Nem jutottak megállapodásra a szakszervezetek, a munkaadók és a kormány egyeztetésein a tárgyalófelek arról, hogy mekkora legyen a minimálbér 2020-ban. A 24.hu úgy értesült: a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán a kormány azt ígérte, hogy december 20-ra elkészül egy gazdasági prognózis. Ez alapján dönthetik el, hogy mikor legyen a tárgyalás következő fordulója, amikor tovább egyeztetnek arról, mennyivel emelkedjenek a legkisebb bérek.

A Magyar Nemzet egy napja még arról írt: a mostani ülésen ismerteti a kormány a 2020-as főbb makrogazdasági mutatókról készült előrejelzését.

A szakszervezetek legalább 10 százalékos minimálbér-emelést szeretnének, miközben a most is érvényben lévő bérmegállapodás 8 százalékos emelésről szól. Az érdekképviseletek arra hivatkoznak, hogy a gazdaság teljesítménye jobb lett a vártnál, így belefér egy két számjegyű béremelés is. A munkáltatók azt jelezték, a Pénzügyminisztérium számadataira van szükségük, hogy el tudják dönteni, kitartanak-e a 8 százalék mellett, vagy elfogadnak ennél nagyobb emelést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Az orosz vakcinafejlesztő szerint még nem mérték fel teljesen a Szputnyik V hatását a krónikus betegségben szenvedőknél

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak

Weinstein áldozatai 17 millió dollárt kaphatnak