szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hetek óta sztrájkolnak Párizsban a tervezett szigorítások miatt.

Kész visszavonni a francia kormány a nyugdíjreform-tervezetének legvitatottabb pontját - közölte egy levélben Edouard Philippe miniszterelnök, miután öt hete megbénítja Párizst a tömegközlekedési és vasúti sztrájk. A kormány azt akarta, hogy 2027-től csak annak járjon a nyugdíj teljes összege, aki 64 éves koráig dolgozik, noha a korhatár maradt volna a jelenlegi, 62 éves szinten. A 64 éves kor előtt nyugdíjba menőket 5 százalékos levonással büntették volna.

A miniszterelnök most azt közölte, a szociális partnereknek meg kell állapodniuk abban, hogy szavatolják a jelenleg nem deficites rendszer egyensúlyának megtartását 2027-ben is. A kormány ugyanis a finanszírozási problémákat akarta elkerülni a lépéssel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!