szerző:
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Minden Kínából érkező utasnak megmérik a testhőmérsékletét a repülőtéren.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Bemutatták azt az eljárást szerdán, amellyel a Kínából érkező utasokat szűrik a Liszt Ferenc-repülőtéren, szükség esetén elkülönítik, valamint elvégzik a fertőtlenítéseket.

A Kínából közvetlenül érkező járatok mindig a 39-es kapuhoz állnak be, majd miután az utasok átmentek az utashídon, hőkamerával és hőmérővel megmérik a hőmérsékletüket. Ha egy utasnál 38 fokos, vagy annál magasabb lázat mérnek, elkülönítik, felveszik az adatait, kikérdezik és újabb vizsgálatokat végeznek.

Ha beigazolódik a fertőzés gyanúja az utast egy izolált helyiségbe kísérik, onnan pedig a mentők kórházba viszik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!