szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Március közepe óta alig néhány hazai bank kínál hitelkártyákat. Azután tűntek el ezek a termékek, hogy rögzítették a hitelkártyák teljes hiteldíjmutatóját.

Egy sor bank felfüggesztette a hitelkártyák értékesítését: többek között az OTP-nél, a Takarékbanknál, a CIB-nél, az UniCreditnél, az MKB-nál, az Erste Banknál, a Raiffeisen Banknál és a Magyar Cetelem Banknál sem kínálnak március 19-e óta hitelkártyákat – írta meg a Napi.hu.

A lap szerint ennek az az oka, hogy akkor a jegybanki alapkamat plusz 5 százalékpontban maximálták a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj-mutatóját (thm), ami a márciusi döntés előtt akár az évi 30 százalékot is elérhette az egyéb költségek hozzászámolásával a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikái szerint.

A lap megkeresett több bankot is, amelyek egybehangzóan jelezték: a márciusi döntés miatt vették le termékpalettájukról a korábbi hitelkártyákat, és még vizsgálják az új, a döntésnek megfelelő termékek bevezetésének lehetőségét. Akadnak bankok ugyanakkor, amelyek már léptek: van, ahol háromféle kártyahitelt is kínálnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!