szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy elektromos hibát fedeztek fel a típusnál.

Mindössze fél évvel azután, hogy az amerikai légügyi hivatal újra repülésre alkalmasnak nyilvánította a Boeing 737 Max 8-at, a repülőgéptípust ismét leparancsolták az égről és vizsgálatoknak vetik alá– írja az Euronews.

A cikk szerint 24 légitársaság száz gépét érinti az intézkedés, a légügyi hatóság szerint a mostani problémát egy kezelőpanel hibás földelése okozta, az ezáltal okozott zárlat pedig lehetetlenné teheti a gép biztonságos vezetését.

A Boeing 737 MAX-okat a típussal történt 2018-as, illetve 2019-es légikatasztrófa miatt az amerikai légügyi felügyelet korábban 20 hónapra kivonta a forgalomból.

A Fehér Ház szerint a 737 MAX-ok tragédiáihoz három tényező vezetett: a mérnökök elégtelen tervezési munkája, a Boeing vezetésének nem megfelelő rálátása a helyzetre, és a repülési engedélyt kiadó hatóság szakmaiatlan ellenőrzése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!