szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A know-how már 2007-ben megmérettette magát egy rangos találmányi versenyen...

A know-how már 2007-ben megmérettette magát egy rangos találmányi versenyen, amelyre a ValDeal Innovációs Zrt. szervezésében 500 ígéretes projekt nevezett be - tájékoztatta az MTI-t az Open Gates Hungary Kft. (OGH)

Rögtön érkezett is vételi szándék a Veklára a világ egyik vezető egyetemi kutatóintézete, a texasi IC2 részéről, amely cég 5 millió dollárért vitte volna ki azonnal a szenzációs találmányt. A feltaláló azonban ragaszkodott hozzá, hogy Magyarországon valósuljon meg a know-how gyakorlati alkalmazása., A találmány felhasználásával létesülő beruházás 2009 március végén kerül átadásra Pest megyében. A következő beruházási ütem pedig - az év második felére - az ipari mértékű gyártást is lehetővé teszi majd - derül ki az OGH közleményéből.

A hamarosan nyitó németországi vásáron való szereplés előtt a Vekla Zrt. vezérigazgatója, Bilinszky Ferenc azt nyilatkozta, hogy bíznak venne, a "know-how a magyar szürkeállománynak, innovációnak lesz újabb ékköve, és nem utolsó sorban itthon teremt építőipari beruházásokat, projekteket, munkahelyeket".
 
A különleges anyagból padozat, fal, födém, tető, cserép, nyílászáró, burkolóanyag egyaránt készíthető. Könnyen lehet mozgatni, építőanyag és szigetelő is egyben. Előállítása ráadásul környezetbarát technológiára épül. Kiváló hőtároló és hőcsillapító képességgel rendelkezik - állítják a szakemberek. A betonhoz képest a kötési ideje kilencszer gyorsabb, az UV sugárzásnak ellenáll, más szigetelő anyagokhoz képest nem szükséges kiegészítő védőszerkezet vagy bevonat hozzá.
 
A cég vezérigazgatója azt is közölte, hogy már az USA-ból, Izraelből, Dubajból és Katarból érdeklődtek a termék iránt. Az első referenciaprojektek sikeresen vizsgáztak itthon, Ausztriában, Németországban és Új-Zélandon is. München után Magyarországon január 27-én lesz a Vekla első nyilvános szakmai bemutatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mészáros és egy 31 éves modell már feltűnt a Citadellánál, kérdés, marad-e a Szabadság-szobor

Mészáros és egy 31 éves modell már feltűnt a Citadellánál, kérdés, marad-e a Szabadság-szobor

David Guetta a Széchenyi Gyógyfürdőben fog zenélni egy hét múlva

David Guetta a Széchenyi Gyógyfürdőben fog zenélni egy hét múlva

Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak

Nagyon beindultak az amerikai választók – már hetvenmillióan szavaztak