szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A dél-alföldi városban – a magyar-román határon átnyúló projekt eredményeként – lehetőség nyílt arra, hogy korszerű...

A dél-alföldi városban – a magyar-román határon átnyúló projekt eredményeként – lehetőség nyílt arra, hogy korszerű „zöld” technológiákat propagáló non-profit épületet emeljenek. (A testvérprojekt háza Temesvár mellett készül.)

A projekt célja olyan tudásközpont kialakítása, amely vállalkozások, civil szervezetek, oktatási és más intézmények, valamint a lakosság számára nyújt folyamatos képzést és szakmai bemutatókat a megújuló energiákról, mint  a termálenergia, a napenergia, vagy a biomassza.

A XXI. század szemléletének és megjelenésének megfelelõ projektet az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja a költségek 95 százalékáig támogatja. A képeken látható Napházat Kiss Gyula Ybl Miklós-díjas építész tervezte a szentesi paprika formájára, üvegből. Helye: Kossuth u. 8.

A település döntéshozói a központban található sarok-foghíj telket szemelték ki a célra. A beruházás Szentes főterénél, műemléki környezetben valósulhat meg. A közelben található a szabadon álló Szent Miklós ortodox templom, vele átellenben a Petőfi Szálló – mely átépítése kapcsán a közelmúltban szintén tervtanácsi napirenden szerepelt –, közvetlen szomszédságában áll a Városi Földhivatal, valamint az úgynevezett Fényirda (napfény műterem) kis műemléki múzeumépülete.

via (varosivisszhang)

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!