szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Egy dizájnos cserép összeállításához nem kell más, csak némi fantázia.

Egy dizájnos cserép összeállításához nem kell más, csak némi fantázia. És néhány alapvető kellék: egy sörös-, vagy borosüveg, egy nedvszívó zsinór, egy fémháló, egy műanyag cserép (növénnyel) és egy vizespohár. A szerkezet különlegessége, hogy a vizet egy nedvszívó zsinóron keresztül kapja a növény.

Első lépésként vágjunk ketté egy üres sörösüveget. Ehhez a művelethez szükségünk lehet egy kézi üvegvágóra is. Használhatunk borosüveget is, ha nagyobb növényt szeretnénk ülteni.

Az üvegeket felezhetjük, de harmadolhatjuk is, attól függően, mekkora és milyen növényt szeretnénk belerakni a növénytartóba. Borosüveg használatával erősebb, vékonyabb karaktert adhatunk alkotásunknak. Itt is bátran kísérletezhetünk a színekkel és formákkal (pl. hosszúnyakú fehérboros üveg, ferdenyakú vörösboros üveg, stb.), akárcsak a sörösüvegnél.

Első teendőnk: egy éles késsel vágjunk apró rést a fémháló közepébe a képen látható módon.

Következő lépésként kössünk egy csomót a zsinórra, majd illesszük bele azt a fémhálóba.

A zsinórt és hálót tegyük bele a sörösüvegbe:

Ez lesz a növénytartónk lelke, ide kerül majd a virágföld.

Töltsük fel virágfölddel az eszközt. Vigyázzunk a zsinórra, amely majd a vizet szívja fel az üvegpohárból:

Utolsó lépésként óvatosan rakjuk bele a növénytartóba a kiválasztott növényt!

A fenti kellékek Magyarországon is beszerezhetők bármelyik barkácsáruházban.

A kézi üvegvágó mindössze 250-300 forint, 50 liter virágföld 500 forint (ennyi úgysem kell, de a maradékot a többi növényünkre fordíthatjuk), a fémháló 50 forint, a zsinór 50 forint, fűszernövény magok 200-300 forint).

Ez így kicsivel több, mint egy ezres. A végeredmény pedig egy saját kezűleg előállított, olcsó és gyönyörű növénytartó az otthonunkban!

(via DesignSpongeOnline)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

6 tavaszi tipp balkonra, erkélyre

Egy gyönyörű leander vagy hibiszkusz , és máris a mediterrán napsütötte tengerpart jön otthonunkba, vagy néhány tő...