szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A magyar A+ Z Designers csoport legújabb munkájáról írt az egyik legismertebb dizájnnal foglalkozó londoni online...

A magyar A+ Z Designers csoport legújabb munkájáról írt az egyik legismertebb dizájnnal foglalkozó londoni online újság, a Dezeen. Kovács F. Attila és Megyesi Zsuzsa alkotópáros cigány ihletésű bútorkollekciója régi falusi tárgyakat értelmez újra.

Az asztalokból, lámpákból, fotelekből, székekből és egy italok hűtésére szolgáló jégvödörből álló sorozatot Londonban is kiállítják szeptember 23-26 között az egyik legnagyobb nemzetközi dizájkiállításon, a Tent London-on.

Az alábbi képen látható jégvödör egy disznózsír tárolására szolgáló nagyobb lábasból lett kialakítva. A tetején (vagy az alján?) több színben kapható - talán a Kádár-kort idéző munkás micisapkára hajazó - textil, oldalán pedig egy aranylánc-utánzat látható. Véleményünk szerint összetett, ironikus és stílusos darab.

A Bödön fantázianevű jégvödör. A+ Z Designers 2010.

Az alábbi képen látható pihenőszék szintén egy bödönből lett kialakítva - a színes textil és az aranylánc-utánzat itt is kötelező darab.

A Bödön fantázianevű szék. A+ Z Designers 2010.

A lámpákat különböző méretű, színű és formájú bográcsokból állították össze. A piros és fekete színben kapható kollekció egyszerű és esztétikus.

A Bogrács fantázianevű lámpakollekció. A+Z designers, 2010.

Az asztal - amely tulajdonképpen egy házi tűzhely - pirosra festett keményfából készült és egy beépített tűzhelyt tartalmaz.

A kollekció része a "Puli" elnevezésű fotel is, amely acéllemezekből és újrahasznosított hulladékból származó textilcsíkokból áll.

Kovács F. Attila munkássága egyébként külföldön ismertebb, mint Magyarországon: nevét elsősorban filmes és színpadi munkái révén ismerik. A pécsi születésű fiatalember több mint tíz éve dolgozik együtt Szabó István Oscar-díjas filmrendezővel, valamint számos opera és filmes díszlet fűződik a nevéhez.

Legutóbb a Torinói KIrályi Operaház számára tervezett díszletet egy Wagner-operához, de forgatott Uma Thurmannal is. Ő tervezte a Terror Házának belső megjelenését 2000-ben. Kovács érdeklődése az utóbbi években a dizájn és belsőépítészet felé fordult, ebben a tevékenységében Megyesi Zsuzsa az alkotótársa.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán maszkot posztolt a Mészáros építette új Duna-híd átadójára

Orbán maszkot posztolt a Mészáros építette új Duna-híd átadójára

Boldogságatlasz 1. rész: mi az a homeyness?

Boldogságatlasz 1. rész: mi az a homeyness?

Szlovénia rálicitált Orbán intézkedéseire

Szlovénia rálicitált Orbán intézkedéseire