szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Nem bízta a véletlenre sorsát dr. Matolcsy György Huba nemzetgazdasági miniszter.

Nem bízta a véletlenre sorsát dr. Matolcsy György Huba nemzetgazdasági miniszter. Biztonságát egyebek között az is szolgálja, hogy két nagy értékű ingatlan van a nevén. Balatonakarattyán egy 1422 négyzetméteres telken 1985 óta álló 150 négyzetméteres családi házról van szó. Ezen kívül Csopakon, az ország leggazdagabb településén egy üdülő is a tulajdonában van – derül ki a nyár elején leadott vagyonnyilatkozatából.

Fölfelé a birtokosi listán
©

Az akarattyai ház felét vásárlással, felét örökléssel szerezte. A csopaki üdülő egy 2004-ben történt öröklés útján került tulajdonába. Mindkét ingatlan esetében jelentős értéknövekedés következett be az elmúlt évtizedben, elsősorban annak első felében.

Kapcsolódó cikkek a témában:

- Hol lakik és kicsoda Schmitt Pál?

- Vagyonhalmozó a nyugdíjvédő Selmeczi Gabriella

- Szőlőben utazik Szalai Annamária, az új médiacsászárnő

- Ki nyög nagyobb hitelt: Orbán, Gyurcsány vagy Kósa?

- Hol laknak az új kormáyntagok?

Különösen a csopaki bizonyulhatott jó választásnak, hiszen ez a település az elmúlt 4-5 évben egyre feljebb kúszott a gazdagok listáján, s a GfK rendszeres felmérése szerint idén megőrizte a tavalyi első helyét, maga mögé utasítva például Budaörsöt és Telkit, ahol köztudottan jól eleresztett emberek laknak. Csopakon az általános vásárlóerő 136,8 százalék, és immár az általános, tehát az összes elkölthető jövedelem szerint is a legmódosabb településnek minősül. Csopak közel negyven százalékkal szárnyalja túl az országos átlagot.

Ilyen környezetben van a miniszter háza Balatonakarattyán

Manapság nem nehéz ingatlant venni ott, ahol Matolcsy háza van: Balatonakarattyán az övéhez hasonló méretű hajlékokért 35-40 millió forintot kérnek. Csopakon, ahová egyre több jómódú ember költözik, sokkal nehezebb jó ingatlanhoz jutni. Az Otthon Centrum, illetve az ingatlan.com adatbázisa szerint a Matolcsyéhoz hasonló méretű egy-két portéka 45-55 millióba kerül, de kínálnak 120 millióért egy 260 négyzetméteres nyaralót az ottani Péterhegyen.

Saját bevallása szerint Matolcsy pénzintézeti számlakövetelése 3 millió forint, más szerződés alapján fennálló pénzkövetelése 14 millió forint, a mindenkori képviselői alapfizetés hat havi összegét meghaladó készpénze pedig 1 millió forint. Nincs semmiféle hátraléka, vagyis nem halmozott fel köztartozást, a nyári állapotok szerint nem tartozik egyetlen pénzintézetnek és magánszemélyeknek sem.

A miniszteri fizetésen kívül rendszeres jövedelmet szerzett az UniCredit banktól, ugyanis tanácsadói szerződés köttötte a népnyúzó pénzintézethez. Szolgálataiért cserébe nem kevés havi bruttó 400 ezer forintot kapott.

Matolcsy ezen kívül az általa alapított és alapításkor 90, most 100 százalékban tulajdonolt Magyar Gazdaságfejlesztési Intézet Kft. ügyvezető igazgatója. A vagyonbevallásban nem szerepel, hogy onnan mennyi pénzt kap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

A milliomosok Csopakra tartanak

Az ezer főnél nagyobb települések közül a legtehetősebbek Csopakon élnek, míg a legkisebb elkölthető jövedelemmel...

ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

Politikusok: a magyar legelők urai

Óriási a tolongás az áprilisban bejutott képviselők között: egy-két lakással vagy üdülővel labdába sem lehet rúgni a...

Újabb óriási irodaház épül Budapesten

Újabb óriási irodaház épül Budapesten

Az ügyfélnek kerül pénzbe a Telenornál a rosszul sikerült csomagváltás

Az ügyfélnek kerül pénzbe a Telenornál a rosszul sikerült csomagváltás

A hatalmas robbanás után lemondott a libanoni információs miniszter

A hatalmas robbanás után lemondott a libanoni információs miniszter