szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A tervek szerint a Designer Outlet Village Moravia első, 11500 négyzetméteres részét 2013-ban adják át, a további 8500...

A tervek szerint a Designer Outlet Village Moravia első, 11500 négyzetméteres részét 2013-ban adják át, a további 8500 négyzetmétert másfél évvel később. A beruházást a Novy Jicín városához közeli Hladké Zivotice falu mellett építik. A dán ingatlanfejlesztő vállalat Prágánál és Sterboholy-nál nyitott hasonló központot – jelentette az eurobuildcee.com című szaklap.

Az első szlovákiai outlet center látványterve

Csehországban a kiskereskedelmi ingatlanszektor ugyanúgy megszenvedte a válságot, mint a térség más országai, de a visszaesés nem volt olyan látványos, mint mondjuk Romániában vagy Magyarországon. A vásárlóerő növekedésével számoló külföldi ingatlanfejlesztők most egyre több új beruházást készítenek elő.

A divatmárkák szívesen mennek az outlet centerekbe is
©

Az outlet centerek piaca viszonylag stabil, térségünkben egymás után jelentik be a fejlesztők, hogy új központokat hoznak létre a következő két-három évben. Legutóbb egy kijevi, illetve egy tallinni projekt részletei váltak ismertté.

Minden térségbeli fejlesztő megnézte, hogy csinálják ezt az ausztriai Parndorfban

 

Magyarországon három ilyen központ működik, de csak a biatorbányiról lehet elmondani, hogy igazán sikeres. A budaörsi és a Polgár melletti változó eredményt ért el eddig. A fővároshoz közeli GL Outlet Centernél üzemeltetőváltás is volt, de ez sem hozott áttörést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!