szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Egyszerre kínál kitörési lehetőséget a kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve növeli a helyi ipari övezet...

Egyszerre kínál kitörési lehetőséget a kis- és közepes vállalkozásoknak, illetve növeli a helyi ipari övezet vonzerejét az a két vállalkozói ház, melyek építése rövidesen befejeződik Szolnokon - közölte a Gima Szolnok Ipari Park Kft. ügyvezetője csütörtökön.

A kivitelezés tavaszi megkezdéséhez képest rekordidő alatt valósul meg a beruházás, mely már az utolsó simításoknál tart. A szolnoki ipari parkban felépült létesítmények lényegében ipari csarnokok, melyek alapterülete együttesen megközelíti a 2000 négyzetmétert. A beruházók szándékai szerint kis- és közepes méretű vállalkozásoknak adnak majd otthont, új munkahelyeket teremtve a Tisza-parti megyeszékhelyen.

©

A szolnoki ipari parkban most folyó, összességében megközelítőleg nettó 650 millió forint értékű korszerűsítés, illetve bővítés pénzügyi forrásainak 50 százalékát a kft. korábban pályázaton nyerte el az Észak-Alföldi Operatív Programon. Az építkezés így az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg és 15 új munkahelyet is teremt.

Tárgyalások új bérlőjelöltekkel

Az épületek egyikébe már meg is kezdte a technológiája beszerelését az oda betelepülő vállalkozás: egy internetes kereskedelemmel foglalkozó cég. A még üresen álló csarnok bérbevételére vonatkozóan is folynak a tárgyalások: az érdeklődők között akad gépipari alkatrészek gyártásával és szervizeléssel foglalkozó is. A jelentkezők mindegyike magyar tulajdonú társaság – tette hozzá a vezető.

A projekttel párhuzamosan a Gima Szolnok Ipari Park Kft. kedvező üzleti konstrukciókat dolgozott ki a betelepülni szándékozó kkv-k számára. Emellett minden szakmai támogatást megad a cégek telephely-fejlesztési igényeinek kielégítéséhez is. Hangsúlyozta: az üzemeltető társaság átfogó módon segíti a kkv-k beruházásainak megvalósítását a telephely létesítéstől a tervezés fázisán és a megvalósításon keresztül egészen a gazdaságos telephely-üzemeltetésig.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!