szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Idén az első félévben 7 új szálloda kezdte meg működését Budapesten, több mint 500 új szobával bővítve a kínálatot.

Idén az első félévben 7 új szálloda kezdte meg működését Budapesten, több mint 500 új szobával bővítve a kínálatot. Az átadott hotelek között egyaránt volt 3, 4 és 5 csillagos egység is. Idén még egy ötcsillagos boutique hotel és egy négycsillagos Mellow Mood szálloda átadására számítunk, illetve a régóta húzódó ötcsillagos Hotel Rácz átadására van minimális esély - tudtuk meg a Colliers International nemzetközi ingatlan tanácsadótól, amelyik rendszeresen elemzi az ágazatot.

©

Bár a tavalyi egész éves 1 000 szoba feletti növekedéshez képest az idei szobaszám emelkedés visszaesésnek számít, ez még mindig viszonylag jelentős kínálatbővülést a jelenlegi piaci viszonyok között. Más térségbeli országokban közel hasonló a helyzet.

A nyáron elkészült badacsonytomaji Bonvino hotel

„Vidéken is több hotel átadása történt az eddig eltelt időszakban. Vannak közöttük kisebb 30–40 szobás inkább családias hotelek, valamint 90–100 szobás wellness hotelek egyaránt. Közös jellemzőjük, hogy majdnem mindegyik uniós támogatással épült. Többségük új szálloda, de vannak köztük kapacitásbővüléssel és színvonal emelkedéssel egybekötött fejlesztések is.” – mondta Szircsák Norbert, a Colliers International szakértője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ingatlanmenedzser.hu Ingatlan

A Mátrában is lesz luxus hotel

A beruházó azt közölte lapunkkal, hogy elkezdődtek az egyeztetések a potenciális beszállítókkal, neveket azonban nem...