szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Visszautasítja és cáfolja Hernádi Zsolt azokat a sajtóban megjelent állításokat, amelyek a WikiLeaks-táviratokra...

Visszautasítja és cáfolja Hernádi Zsolt azokat a sajtóban megjelent állításokat, amelyek a WikiLeaks-táviratokra építve kapcsolatba hozták személyét az Emfesszel.

Kapcsolódó cikkünk:

Itt a legújabb offshore botrány - titkos olajpénzek a MOL körül

A Mol Nyrt. csütörtökön juttatta el az MTI-hez közleményét, amelyben azt írja: az elmúlt hetekben - elsősorban a WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai táviratokban foglaltakra építve - a magyar médiában olyan írások jelentek meg, amelyek Hernádi Zsoltot, a Mol elnök-vezérigazgatóját a gázkereskedési engedélyét azóta elvesztett Emfesszel hozták kapcsolatba. A cég leszögezi: sem az amerikai diplomáciai dokumentum, sem az írások nem szolgálnak konkrétumokkal, amelyekkel alátámasztanák az állításaikat. 

A WikiLeaks által nevén nevezett E.On-szakértő időközben nyilatkozatot tett, amelyben cáfolja, hogy olyan véleményt fogalmazott volna meg, mint amilyet a diplomáciai táviratban neki tulajdonítanak, illetve magát az informális beszélgetés tényét is tagadja - olvasható a Mol közleményében.

Az origo.hu internetes hírportál szeptember 7-én, a WikiLeaks-táviratokat feldolgozva írt arról, hogy "rendkívüli módon izgatta az amerikai diplomatákat a rejtélyes magyarországi gázcég, az Emfesz tulajdonosi háttere, és az általuk idézett források Csányi Sándort, az OTP Bank és Hernádi Zsoltot, a Mol vezetőjét sejtették a vállalat mögött".

A cikk szerint az Emfesz tulajdonosi köre sohasem volt átlátható, ezzel több WikiLeaks-távirat is foglalkozik. A kiszivárgott táviratok egyikéből az derül ki, hogy egy, a magyar és régiós energiaszektort ismerő szakértő és más meg nem nevezett elemzők azt gyanították, hogy Csányi Sándor, az OTP Bank vezetője és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a kezdetek óta érintett volt az Emfeszben

©

Az Index szerdán számolt be arról, hogy az Emfesz 2005 óta több mint 20 milliárd forintot utalt egy Virgin-szigetei cégnek, az utalás jelentős része a Mollal kötött üzletek jutaléka volt.

Hernádi Zsolt és az Emfesz tulajdonosai között az írásokban említett kapcsolat soha nem létezett, az állításokat az elnök-vezérigazgató határozottan visszautasítja és cáfolja. A közlemény végül kiemeli azt is, hogy minden kísérlet ilyen és hasonló összefüggések sugallására sérti a Mol elnök-vezérigazgatójának becsületét és jó hírét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!