szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Európa tíz legkedveltebb ingatlanbefektetési célpontja közé került Budapest, de a lengyel és a cseh főváros is vonzóbb.

A tíz legkedveltebb európai célpont közé került Budapest az ingatlanbefektetők kedvenceinek listáján, de a régiónkban így is csak a harmadik helyen áll – írta meg a Tőzsdefórum. Az EMEA-térségben, azaz Európában, a Közel-Keleten és Afrikában idén a válaszadók 17 százaléka Londont jelölte meg kedvenc befektetési piacaként, Budapest pedig a tizedik helyezett lett. Ezzel a magyar főváros Frankfurttal és Münchennel került holtversenybe.

A két másik dobogós London mögött Berlin és Madrid lett. A régiónkból Varsó és Prága is megelőzi Budapestet: a lengyel főváros a 6., a cseh a 8. helyre került.

Az első 10 legvonzóbb város közül kiesett Hamburg, Milánó és München. Oslo és Stockholm új belépő a top10-es listába.

A legvonzóbb ország az EMEA-térségben Németország maradt a megkérdezettek 22 százaléka szerint, míg az Egyesült Királyság (20 százalék) a második lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!