szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állítólag még George Lucast is megihlette a tuniszi Hotel du Lac, de most egyre nagyobb az esély arra, hogy hamarosan lebontják.

Felkerült a lebontásra váró épületek sorába a tuniszi Hotel du Lac – ez a hír terjedt el építészek és az 1970-es évekbeli épületek rajongói között. A szálloda, amely a fordított piramis formája miatt lett világhírű, már rég nem üzemel. A CNN utánajárt: egy régi épületek megőrzésével foglalkozó építészcsoport egy tagja, Sami Aloulou jelentette be egy rádióinterjújában, hogy bontási engedélyt adtak ki, Tunisz önkormányzata azonban állítja, egyelőre erről nincs szó.

©

A tízemeletes hotelt 1973-ban adták át, és hamar a luxusra vágyók kedvence lett. Az a legenda is elterjedt róla, hogy ez adta az ihletet George Lucasnak a Star Wars homokfutójához – ebből annyi biztos, hogy a forgatások jelentős része Tunéziában volt, és ez alatt Lucas biztosan látta az épületet. Aztán ahogy telt az idő, úgy ment ki a divatból a hotel, végül 2000-ben bezárták. 2011-ben, hetekkel az arab tavasz előtt eladták egy líbiai állami cégnek, amely bejelentette, hogy majd fejleszteni fogja, de ebből nem lett semmi. A cég most azt válaszolta a CNN-nek: 12 lehetséges forgatókönyv van, mit kezdhetnének az épülettel, a teljes átépítés és a lebontás sem kizárt.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A rendőrök beárazták a magyarországi szabálytalankodásokat

A rendőrök beárazták a magyarországi szabálytalankodásokat

Mit tud egy 15 ezer forintos okos karpánt? Teszten a Xiaomi Mi Smart Band 5

Mit tud egy 15 ezer forintos okos karpánt? Teszten a Xiaomi Mi Smart Band 5

Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért

Varga Mihály bizottságot alapítana a fenntartható gazdaságfehéredésért