szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Különleges, új irányzat az építészetben, hogy kifejezetten fekete, kisebb méretű házakat építenek a világ eldugott helyein.

Legyen szó zavartalan kilátást biztosító, vízparti területről vagy akár egy fenyőerdő kellős közepéről, egyre több építésziroda álmodik meg fekete színű, kis méretű házakat, kabinokat, amelyek a háborítatlan elvonulást szolgálják. A dizájnnal és építészettel foglalkozó Dezeen szedte össze a legérdekesebb építményeket Kanadától Brazíliáig.

A kabinépítészet irányzatának végeredményeképpen kis méretű házakat vagy nyaralókat építenek, amelyek közös jellemzője a minél egyszerűbb dizájn és konstrukció; gyakran fából vagy fémből készülnek az épületek. Legtöbbször vidéki, a város zajától távoli, különböző éghajlatú területeken kapnak helyet, a

fekete szín pedig még inkább az elbújást szolgálja.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!