szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ráadásul lehet, hogy a tüzet is az áramszolgáltató okozta.

Fél éven át számlázta a nem létező áramfogyasztást a közműszolgáltató annak az albertirsai családnak, akiknek tavaly nyáron leégett a házuk - írja a Mérce.hu.

Az NKM Zrt. csak most vett fel jegyzőkönyvet a tavaly júliusi tűzesetről, miután Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője levélben fordult a közművekért felelős Mager Andrea miniszternek.

Ezután az addig felhalmozódott, 700 ezer forintos számlatartozást is törölték.

A családnak korábban is volt vitája az áramszolgáltatóval. Egy vezetékcsere után feszültségingadozásra, és megmagyarázhatatlanul megnövekedett áramfogyasztásra panaszkodtak, de a vállalat nem foglalkozott a bejelentéseikkel.

A lakástűz okát nem sikerült még tisztázni, de mivel a tűz a korábban, a cég által cserélt vezeték környékén keletkezett, gyanítják, hogy köze lehet hozzá. Egy környékbeli másik háznál már megállapították, hogy ott a villanyóra közelében keletkezett tűz.

Tordai a Facebookon félsikernek nevezte az eredményt, és kifogásolja, hogy az NKM nem vizsgálta ki a feltehetően az áramingadozásból fakadó szerencsétlenséget, és kárpótlásról sem esett szó.

FÉLSIKER! Az albertirsai háromgyermekes családot nyáron érte a szerencsétlenség, mikor porig égett a házuk, viszont...

Közzétette: Tordai Bence – 2021. január 22., péntek

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!