szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

A skandináv munkakultúrát meghonosító épületet 400 fősre tervezték.

A skandináv munkakultúrát meghonosító épületet 400 fősre tervezték. A Telenor törökbálinti székháza nyerte idén az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat első díját.

A skandináv munkakultúrát hazánkban elsőként meghonosító irodaház Magyarország egyik legmodernebb és leginkább környezetbarát vállalati központja. Újabb elismerést kapott a törökbálinti Telenor Ház. Az Építőipari Nívódíj elnyerése után ezúttal a Nemzetközi Ingatlanszövetség magyar tagozata díjazta a 2009-ben átadott, a Zoboki–Demeter és Társai Építésziroda által tervezett épületet.

Ennek köszönhetően a székház esélyes lehet a legnagyobb nemzetközi ingatlanszakértői szövetség, a FIABCI Prix d'Excellence építészeti díjára. A Telenor magyarországi székházának külső és belső kialakítása egyaránt tükrözi az anyavállalat norvég munkakultúrájának értékeit; hiszen a koncepció kidolgozásában a Telenor fornebui központja szolgált példaként.

A törökbálinti Telenor Ház belső kialakításával, egyedi térelrendezésével az együttműködést és a mobilitást ösztönzi. Az irodaházat nyitott terek jellemzik, és ez a nyitottság a munkakultúrának is az egyik alappillére. A munkatársak napról napra szabadon változtathatják helyüket az egyenlő egységekre, „unitokra” osztott irodákon belül, vagy akár azok között is.

Ez alól a felsővezetés sem kivétel: a vezérigazgatónak sincs külön, zárt irodája, ugyanolyan munkaállomásnál dolgozik, és ugyanúgy változtathatja a helyét, mint a cég bármely dolgozója. A Telenor számára kiemelten fontos, hogy támogassa munkatársait a munka és magánélet egyensúlyának megteremtésében.

A kollégák jól tudják, hogy nem az irodában töltött órák száma a fontos, hanem az, hogy a feladataikat határidőre és magas színvonalon végezzék el. A hatékonyságot számos elektronikus alkalmazás segíti, így a fizikailag különböző helyen dolgozók is könnyedén együttműködhetnek egymással.

Szinte minden munkatárs rendelkezik laptoppal, mobiltelefonnal, távoli hozzáféréssel, illetve olyan informatikai alkalmazásokkal, amelyeknek köszönhetően akár otthonról vagy külföldről is könnyedén bekapcsolódhatnak egy-egy irodai megbeszélésbe.

A ház kialakításakor különösen fontos volt, hogy kellő hangsúlyt kapjanak a közösségi terek, amelyek az egyéni munkavégzés mellett lehetőséget adnak a közös gondolkodásra. Szemben a hagyományos munkahelyeken megszokott elrendezéssel, ahol az egyéni munkavégzésre szolgáló és a közösségi és rekreációs terek aránya 85-15 százalék, a Telenor Házban ezek eloszlása közel egyenlő.

Az összesen 50, különböző méretű tárgyalóban egyszerre akár 400 munkatárs dolgozhat együtt. A ház középpontjában található Átriumban pedig akár a vállalat összes dolgozójának részvételével tarhatók közös programok.

A törökbálinti Égettvölgyben található, a parkolókkal együtt összesen 32.590 négyzetméteres Telenor Ház tervezésekor és építésekor nem csak a belső terek kialakítása kapott kiemelt hangsúlyt, hanem érvényesültek a környezettudatosság és a fenntarthatóság alapelvei is, melynek köszönhetően az épület minden szempontból megfelel a 21. század kihívásainak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!