szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Az építész szakma vezetői és képviselői egyetértenek a kormányzatnak a Puskás Ferenc Stadion rehabilitációs és...

Az építész szakma vezetői és képviselői egyetértenek a kormányzatnak a Puskás Ferenc Stadion rehabilitációs és rekonstrukciós szándékával - írta véli Vígh László, az Istvánmező rekonstrukciójáért és rehabilitációjáért felelős kormánybiztos.

A biztos kötetlen egyeztetést tartott az általa irányított program első üteméről, amelyen jelen volt az országos főépítész, a fővárosért felelős állami főépítész, továbbá korábbi fővárosi főépítészek, kerületi főépítészek, valamint a szakmai szervezetek vezetői is. A bemutató után az építész kamarák és szakmai szervezetek delegáltjai kötetlen beszélgetés keretében fejtették ki álláspontjukat a projekt első szakaszáról és az ahhoz kapcsolódó tervpályázatról - olvasható a közleményben.

Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának elnöke elmondta: mégsem bontják le a Puskás Ferenc Stadiont, hanem a felső karéj elbontásával, 40 ezres befogadóképességgel üzemel tovább a magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezői alatt. Hozzátette: februárban nemzetközi tervpályázatot írnak ki egy új, mellé épülő 45 ezres, 60 ezresre bővíthető arénára, amelyre 30-35 milliárdot szánnak. A munkálatok 2013 elején indulhatnának és 2015-re meglehet az új stadion.

A kormány tavaly november 2-án fogadta el a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót, amely szerint egy 40 ezer férőhelyes - igény esetén 55 ezer férőhelyesre bővíthető - sportlétesítmény épül összesen 35 milliárd forintból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vádat emeltek a rendőrt elsodró miskolci ámokfutó ellen

Vádat emeltek a rendőrt elsodró miskolci ámokfutó ellen

Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük

Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon

Csehország már lazít a járvány elleni szabályokon