szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 3,1 milliárd forintból, uniós támogatás segítségével fejlesztik a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórháza.

Több mint 3,1 milliárd forintból, uniós támogatás segítségével fejlesztik a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórháza. A gyógyintézmény a beruházási költség kilencven százalékát a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) keretében elnyert pályázatból finanszírozza, a fennmaradó tíz százalékot pedig önerőből biztosítja.

©

 

©

 

©

 

Új beruházások a megyében

Szabolcsban nem a kisvárdai az egyetlen, folyamatban lévő kórházfejlesztési projekt: a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő több mint 530 millió forintot fordít a jelenleg hat ággyal rendelkező sürgősségi centrumának fejlesztésére. Az állami és uniós támogatást élvező programban új szárnnyal bővül az osztály épülete, emellett orvosi eszközöket vásárolnak - hangzott el a beruházás alapkő-letételén Fehérgyarmaton.

A projekt egyik elemeként a kisvárdai kórházban bevezetik a telemedicina-rendszert, amellyel minimalizálható a filmalapú adattárolás és lehetőség nyílik az elkészült digitalizált felvételek központi archiválására, a kórházon kívüli távleletezésre, illetve más térségből való adatfogadásra és leletküldésre. A program egyben lehetőséget ad a kórházon belüli betegutak racionalizálására: lerövidülnek a betegutak, javul a diagnosztikai szolgáltatások elérhetősége és szétválasztják a járó- és fekvőbeteg-ellátást.
A főépületben kialakítanak egy központi betegirányító és előjegyzési egységet, így a betegek a kórházba érkezés időpontjától számítva a lehető rövidebb időn belül juthatnak hozzá a számukra szükséges ellátáshoz. A kórház új profiljaként létrejön a régióban egyedülálló, gyermek fekvőbeteg-ellátásra alkalmas rehabilitációs részleg is.
A tervek szerint 2013 nyarára elkészülő fejlesztés során a kórház főépületének közelében, a sürgősségi betegellátó osztályhoz kapcsolódva egy központi technológiai tömböt alakítanak ki, amelyben helyet kap a központi műtő, a központi steril és az intenzív osztály - tájékoztatott Harsányi Imre, az intézmény főigazgatója. A kórház egyes osztályai a jövőben úgynevezett mátrix szervezeti struktúrában végzik a betegellátást: az átalakításnak köszönhetően a kórházban 133 ágyon belgyógyászati jellegű, 99 ágyon sebészeti jellegű osztály fog működni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!