szerző:
ingatlanmenedzser.hu
Tetszett a cikk?

Nem történt ingyenes vagyonátadás a hódmezővásárhelyi Hód-Udvarház beruházással kapcsolatban - írta Korsós Ágnes...

Nem történt ingyenes vagyonátadás a hódmezővásárhelyi Hód-Udvarház beruházással kapcsolatban - írta Korsós Ágnes címzetes főjegyző nyílt levelében a Hegedűs Lorántné jobbikos képviselő sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

A Jobbik országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján közölte, a párt a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordul, amiért tulajdonképpen ellentételezés nélkül adott át a hódmezővásárhelyi önkormányzat két építési telket egy cégnek plázaépítésre.

©

Az ellenzéki politikus azt mondta: a vonatkozó szerződést még 2008-ben kötötte a helyi önkormányzat egy budapesti illetékességű céggel a városrehabilitációs programjának keretében.

©

Az egyetlen liechtensteini offshore-cég taggal rendelkező projektcég a tervek szerint egy Hód-Udvarház nevű bevásárlóközpontot épít a két városközponti telken. Hegedűs Lorántné szerint az ügyben az a törvénytelen, hogy a vagyonátadás ingyenesen történt, a szerződésben sem értékbecslési, sem forgalmi érték nem szerepelt.

©

Korsós Ágnes nyílt levelében - melyben arra kérte Hegedűs Lorántnét, hogy "a közvélemény és a sajtó félrevezetése helyett a jövőben inkább tájékozódjon, mielőtt Hódmezővásárhelyről kíván nyilatkozni" - rámutatott, a jelenleg parkolóként funkcionáló, két, összesen 1305 négyzetméter alapterületű ingatlanért cserébe az ott 4,7 milliárd forintos beruházással épülő Hód-Udvarház lakó-, kereskedelmi-, szolgáltató- és irodaközpontban az önkormányzat 401 négyzetméternyi irodahelyiség tulajdonjogát kapja meg.
    

Az önkormányzat azért az érintett céggel kötött megállapodást, mert a vállalkozás rendelkezik a fejlesztési területen ingatlannal, a beruházáshoz közvetlenül kapcsolódó - városképi jelentőségű - Bankpalota épületével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!