Tetszett a cikk?

Nem számítógépes vírus következtében kerültek a pornófelvételek a kecskeméti pedagógiai intézetet bemutató CD-re, hanem belső mulasztások sorozata következtében - állapította meg az intézmény fenntartója, amely az ügyben fegyelmi vizsgálatot javasol. A pedagógiai intézet vezetője, aki az ügyben a rendőrségi feljelentést tette, kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hivatalának - mint a megyei pedagógiai intézet fenntartójának - vizsgálata kizárta, hogy számítógépes vírus okozta volna a meghibásodást, amelynek következtében pornóképek kerültek az intézetet bemutató CD-lemezekre. Március elején, amikor a megyei pedagógiai intézet 600 darab CD-t juttatott el a megye oktatási intézményeihez, a pedagógusok visszajelzése nyomán derült ki, hogy a képanyag közé pornófelvételek kerültek. A pedagógiai intézet igazgatója, Kohajda László március 4-én az ügyben ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a kecskeméti rendőrkapitányságon. A rendőrség feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény, fennáll-e a szándékosság.
Nagy valószínűséggel kizárható, hogy külső beavatkozás történt volna - közölte Balogh László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, aki szerint a vizsgálat azt állapította meg, hogy belső mulasztások sorozata eredményezte a botrányos eseményt. Balogh az intézetvezető Kohajda László felelősségét hangsúlyozta, mint aki "a szervezeti és működési szabályzatban, valamint a munkaköri leírásában rögzített előírás szerint a munkát szervezni, irányítani, ellenőrizni köteles, továbbá rá hárul a kiadványozás joga is".
Az intézményvezető levélben kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését, a hátralévő két és fél éves munkabére ellentételezésként pedig bruttó nyolcmillió forintot jelölt meg - közölte a megyei közgyűlés elnöke. Balogh László válaszlevelében tájékoztatta Kohajdát, hogy március 28-án a tényleges munkaadó, azaz a közgyűlés elé terjeszti kérését, valamint azt a javaslatot, hogy induljon az ügyben fegyelmi eljárás és vizsgálat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!