Nem számítógépes vírus következtében kerültek a pornófelvételek a kecskeméti pedagógiai intézetet bemutató CD-re, hanem belső mulasztások sorozata következtében - állapította meg az intézmény fenntartója, amely az ügyben fegyelmi vizsgálatot javasol. A pedagógiai intézet vezetője, aki az ügyben a rendőrségi feljelentést tette, kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Hivatalának - mint a megyei pedagógiai intézet fenntartójának - vizsgálata kizárta, hogy számítógépes vírus okozta volna a meghibásodást, amelynek következtében pornóképek kerültek az intézetet bemutató CD-lemezekre. Március elején, amikor a megyei pedagógiai intézet 600 darab CD-t juttatott el a megye oktatási intézményeihez, a pedagógusok visszajelzése nyomán derült ki, hogy a képanyag közé pornófelvételek kerültek. A pedagógiai intézet igazgatója, Kohajda László március 4-én az ügyben ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a kecskeméti rendőrkapitányságon. A rendőrség feljelentés-kiegészítés keretében vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény, fennáll-e a szándékosság.
Nagy valószínűséggel kizárható, hogy külső beavatkozás történt volna - közölte Balogh László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, aki szerint a vizsgálat azt állapította meg, hogy belső mulasztások sorozata eredményezte a botrányos eseményt. Balogh az intézetvezető Kohajda László felelősségét hangsúlyozta, mint aki "a szervezeti és működési szabályzatban, valamint a munkaköri leírásában rögzített előírás szerint a munkát szervezni, irányítani, ellenőrizni köteles, továbbá rá hárul a kiadványozás joga is".
Az intézményvezető levélben kérte közalkalmazotti jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését, a hátralévő két és fél éves munkabére ellentételezésként pedig bruttó nyolcmillió forintot jelölt meg - közölte a megyei közgyűlés elnöke. Balogh László válaszlevelében tájékoztatta Kohajdát, hogy március 28-án a tényleges munkaadó, azaz a közgyűlés elé terjeszti kérését, valamint azt a javaslatot, hogy induljon az ügyben fegyelmi eljárás és vizsgálat. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Van kedvenc videója? Így csinálhat belőle egy kattintással képregényt

Van kedvenc videója? Így csinálhat belőle egy kattintással képregényt

Forradalmi megoldással állt elő az Intel, amivel képesek leküzdeni a fizikát

Forradalmi megoldással állt elő az Intel, amivel képesek leküzdeni a fizikát

Próbálta mostanában hívni a Telekom ügyfélszolgálatát? A mesterséges intelligencia veszi fel a telefont

Próbálta mostanában hívni a Telekom ügyfélszolgálatát? A mesterséges intelligencia veszi fel a telefont

Jön a havazás, szombaton hullhat le a java

Jön a havazás, szombaton hullhat le a java

Átment a közigazgatási bíróságokról szóló javaslat

Átment a közigazgatási bíróságokról szóló javaslat

Holnap kiderül: áttörést ígér az telefonok okosságában a chipgyártó

Holnap kiderül: áttörést ígér az telefonok okosságában a chipgyártó