Tetszett a cikk?

Az Országgyűlés hétfőn nagy többséggel hozzájárult ahhoz, hogy az Irak újjáépítéséhez szükséges békefenntartói és humanitárius feladatokban részt vevő nemzetközi erők 2004 végéig használhassák a magyar légteret, közutakat, illetve vasútvonalakat.

Az erről szóló határozati javaslatot 329 igen szavazattal, 3 tartózkodás és 3 ellenző szavazat mellett fogadta el a Ház. A képviselők korábban 339 igen szavazattal, egy ellenében és egy tartózkodás mellett támogatták a légtérhasználat ügyében a házszabálytól való eltérést.
Az iraki békefenntartáshoz történő magyar katonai hozzájárulás ügyében ugyanakkor 190 igen szavazat mellett 140 nem vokssal elutasították a négyötödös többséget igénylő döntést, így a 300 fős magyar kontingens kiküldéséről kedden kezdheti meg a vitát a Ház.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!