Tetszett a cikk?

Nemsokára megkezdődnek a 4-es metró felszíni munkálatai: az építendő hat metróállomás közül kettő még idén elkészül, jelentette ki Demszky Gábor, főpolgármester. A főváros eddig 35 milliárd forintot költött az újabb metróvonallal kapcsolatos építkezésekre.

A főpolgármester a XI. kerületben, a Fehérvári és a Bocskai út kereszteződésénél lévő építkezésen elmondta, hogy a 4-es metró helyi állomásához kapcsolódó aluljáró építése év végére fejeződik be. Demszky közölte, hogy a villamosok július végétől szakaszosan, szeptember 8-tól folyamatosan közlekednek a Fehérvári úton. A közutat október végétől használhatják az autósok. A közúti forgalmat jelentősen befolyásoló hat metróállomás közül kettőnél az építési munkák jó része idén befejeződik. A következő években a Tétényi útnál, a Fővám, a Kálvin és a Baross téren kell nagyobb terelésekre számítani. A Bocskai úti csomóponttól megújítják a Fehérvári útnak a Móricz Zsigmond körtérig húzódó részét. Ezzel párhuzamosan a körtéren is befejezik az útpályák, a járdák, a zöldfelület és a világítás felújítását. Demszky Gábor a Bocskai úti aluljáró kapcsán megjegyezte, hogy az egyterű, Y-formájú aluljáró felszíni kapcsolata "gyalogosbarát" lesz, ugyanis a tér minden pontját a zebrákon keresztül is meg lehet majd közelíteni. A főpolgármester az épülő aluljáró-gödörben zajló munkálatok kapcsán megemlítette, hogy a régészek bronzkori maradványokat találtak, amelyeket a hónap végéig teljesen feltárnak.
Demszky Gábor tudatta, hogy a fővárosi önkormányzat évek óta építi a 4-es metrót. A metróhoz kapcsolódó felszíni munkák keretében 35 milliárd forintot költenek el, amelynek a felét beszámítja a kormány a metró finanszírozásánál. A főpolgármester úgy vélte, hogy a Fővárosi Közgyűlés után várhatóan az Országgyűlés is elfogadja majd a jövő héten a beruházás szerződéses rendszereit. Ezt követően egy hónapon belül szerződést kell kötnie az államnak és a fővárosnak a 4-es metró finanszírozásáról. A 4-es metró a tervek szerint 2008-ra készülne el teljesen.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Toroczkai László a Mi Hazánk miniszterelnök-jelöltje

Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"

Érdemes figyelni a Microsoftra, jön "az új Windows"

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet