Nemsokára megkezdődnek a 4-es metró felszíni munkálatai: az építendő hat metróállomás közül kettő még idén elkészül, jelentette ki Demszky Gábor, főpolgármester. A főváros eddig 35 milliárd forintot költött az újabb metróvonallal kapcsolatos építkezésekre.

A főpolgármester a XI. kerületben, a Fehérvári és a Bocskai út kereszteződésénél lévő építkezésen elmondta, hogy a 4-es metró helyi állomásához kapcsolódó aluljáró építése év végére fejeződik be. Demszky közölte, hogy a villamosok július végétől szakaszosan, szeptember 8-tól folyamatosan közlekednek a Fehérvári úton. A közutat október végétől használhatják az autósok. A közúti forgalmat jelentősen befolyásoló hat metróállomás közül kettőnél az építési munkák jó része idén befejeződik. A következő években a Tétényi útnál, a Fővám, a Kálvin és a Baross téren kell nagyobb terelésekre számítani. A Bocskai úti csomóponttól megújítják a Fehérvári útnak a Móricz Zsigmond körtérig húzódó részét. Ezzel párhuzamosan a körtéren is befejezik az útpályák, a járdák, a zöldfelület és a világítás felújítását. Demszky Gábor a Bocskai úti aluljáró kapcsán megjegyezte, hogy az egyterű, Y-formájú aluljáró felszíni kapcsolata "gyalogosbarát" lesz, ugyanis a tér minden pontját a zebrákon keresztül is meg lehet majd közelíteni. A főpolgármester az épülő aluljáró-gödörben zajló munkálatok kapcsán megemlítette, hogy a régészek bronzkori maradványokat találtak, amelyeket a hónap végéig teljesen feltárnak.
Demszky Gábor tudatta, hogy a fővárosi önkormányzat évek óta építi a 4-es metrót. A metróhoz kapcsolódó felszíni munkák keretében 35 milliárd forintot költenek el, amelynek a felét beszámítja a kormány a metró finanszírozásánál. A főpolgármester úgy vélte, hogy a Fővárosi Közgyűlés után várhatóan az Országgyűlés is elfogadja majd a jövő héten a beruházás szerződéses rendszereit. Ezt követően egy hónapon belül szerződést kell kötnie az államnak és a fővárosnak a 4-es metró finanszírozásáról. A 4-es metró a tervek szerint 2008-ra készülne el teljesen.(MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik

Elfogott tengerészek: az ukrán elnök már csak az egyházban bízik

Meglepő fordulat a Czeglédy-ügyben: tettes helyett felbujtó volt?

Meglepő fordulat a Czeglédy-ügyben: tettes helyett felbujtó volt?

Budapestért kampányol Rózsa György

Budapestért kampányol Rózsa György

15 millióból utazott az Országgyűlési Őrség, Las Vegasban is voltak

15 millióból utazott az Országgyűlési Őrség, Las Vegasban is voltak

Trump kabinetfőnöke is elmegy

Trump kabinetfőnöke is elmegy

Nem várt helyről kapott kritikát a kormány sajtószabadság-ügyben

Nem várt helyről kapott kritikát a kormány sajtószabadság-ügyben