A Fidesz országos választmánya a hétvégén elnökévé újra Kövér Lászlót, alelnökévé pedig Ódor Ferencet, Simicskó Istvánt, Németh Zsoltot, Szalay Annamáriát, Dobó Lászlót, Balogh Józsefet és Kovács Zoltánt választotta. A választmány felhatalmazta Orbán Viktort társszervezeti megállapodások megkötésére a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel, a Kisgazda Polgári Egyesülettel és a Fidelitasszal. A párt megbeszéléseket kezdeményez az MDF-fel is. A Pannonplast-ügy kapcsán egy határozatot fogadott el a választmány, amely ellenzéki képviselők bevonásával rész-vizsgálóbizottság létrehozását indítványozza.

Kövér László, a testület újraválasztott vezetője elmondta: a választmány felhatalmazta a szövetség elnökét a társszervezeti megállapodások megkötésére a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel, a Kisgazda Polgári Egyesülettel és a Fidelitasszal. Hangsúlyozta, hogy megbeszéléseket kezdeményeznek az együttműködési megállapodás megkötése érdekében a Lungo Drommal és az MDF-fel is. Orbán Viktor pártelnök az együttműködés kapcsán kedden találkozik Dávid Ibolya MDF-elnökkel.
A választmányi ülésen a Fidesz keményen bírálta a Medgyessy-kormányt. A párt szerint továbbra is kérdés, hogy kik gazdagodtak meg a Pannonplast-ügy kapcsán, és érintettek-e mindebben Medgyessy Péter kormányfő pénzügyi körei - mondta Kövér László. A Pannonplast-ügy kapcsán egy határozatot fogadott el a választmány, amelyben arra kérik az országgyűlési képviselőcsoportot, hogy mivel a kormánypártok megakadályozták a kérdés kapcsán a parlamenti vizsgálóbizottság gyors felállítását, ellenzéki képviselők bevonásával rész-vizsgálóbizottságot hozzanak létre.
A parlament költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága lenne alkalmas a Pannonplast-ügy vizsgálatára - reagált a javaslatra Molnár László (MSZP), a költségvetési bizottság tagja, aki nonszensznek tartja, hogy a Fidesz az ügyben ellenzéki képviselőkből álló rész-vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi. Ha az ellenzék valóban akarná vizsgálni a Pannonplast-ügyet, már rég megtehette volna - mondta.
Rogán Antal frakcióvezető-helyettes szerint az Országos Választmány egy másik határozatot is elfogadott, amelyben megállapítja, hogy a szocialisták és a szabad demokraták elmúlt egyéves tevékenységének eredményeként a magyar gazdaság a válság felé sodródik. Mint mondta: a választmány mély aggodalommal állapítja meg, hogy az elmúlt egy esztendő kormányzati politikáját az egyre jelentősebb eladósodás, a forint elértéktelenedése, a gazdaság szereplőinek elbizonytalanodása és az állami vagyon kiárusításának szándéka jellemzi. Arra szólította fel a választmány nevében Medgyessy Péter miniszterelnököt, hogy állítsa le az állami vagyon erőltetett privatizációját, amíg a vagyon értéke nem erősödik az európai uniós csatlakozás után elvárt szintre. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Márciusban mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Márciusban mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapókot

Felfüggesztik a kitermelést a legnagyobb líbiai olajmezőn

Felfüggesztik a kitermelést a legnagyobb líbiai olajmezőn

Adventi beszéd: testvériséget sürgetett Ferenc pápa

Adventi beszéd: testvériséget sürgetett Ferenc pápa

Sólyom László: „A független oldalak ma a szabadság kis körei”

Sólyom László: „A független oldalak ma a szabadság kis körei”

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

A Corvinus egyetemi lapjában nem jelenhetett meg egy interjú a genderről

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku