Tetszett a cikk?

A Fidesz országos választmánya a hétvégén elnökévé újra Kövér Lászlót, alelnökévé pedig Ódor Ferencet, Simicskó Istvánt, Németh Zsoltot, Szalay Annamáriát, Dobó Lászlót, Balogh Józsefet és Kovács Zoltánt választotta. A választmány felhatalmazta Orbán Viktort társszervezeti megállapodások megkötésére a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel, a Kisgazda Polgári Egyesülettel és a Fidelitasszal. A párt megbeszéléseket kezdeményez az MDF-fel is. A Pannonplast-ügy kapcsán egy határozatot fogadott el a választmány, amely ellenzéki képviselők bevonásával rész-vizsgálóbizottság létrehozását indítványozza.

Kövér László, a testület újraválasztott vezetője elmondta: a választmány felhatalmazta a szövetség elnökét a társszervezeti megállapodások megkötésére a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel, a Kisgazda Polgári Egyesülettel és a Fidelitasszal. Hangsúlyozta, hogy megbeszéléseket kezdeményeznek az együttműködési megállapodás megkötése érdekében a Lungo Drommal és az MDF-fel is. Orbán Viktor pártelnök az együttműködés kapcsán kedden találkozik Dávid Ibolya MDF-elnökkel.
A választmányi ülésen a Fidesz keményen bírálta a Medgyessy-kormányt. A párt szerint továbbra is kérdés, hogy kik gazdagodtak meg a Pannonplast-ügy kapcsán, és érintettek-e mindebben Medgyessy Péter kormányfő pénzügyi körei - mondta Kövér László. A Pannonplast-ügy kapcsán egy határozatot fogadott el a választmány, amelyben arra kérik az országgyűlési képviselőcsoportot, hogy mivel a kormánypártok megakadályozták a kérdés kapcsán a parlamenti vizsgálóbizottság gyors felállítását, ellenzéki képviselők bevonásával rész-vizsgálóbizottságot hozzanak létre.
A parlament költségvetési bizottságának ellenőrző albizottsága lenne alkalmas a Pannonplast-ügy vizsgálatára - reagált a javaslatra Molnár László (MSZP), a költségvetési bizottság tagja, aki nonszensznek tartja, hogy a Fidesz az ügyben ellenzéki képviselőkből álló rész-vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi. Ha az ellenzék valóban akarná vizsgálni a Pannonplast-ügyet, már rég megtehette volna - mondta.
Rogán Antal frakcióvezető-helyettes szerint az Országos Választmány egy másik határozatot is elfogadott, amelyben megállapítja, hogy a szocialisták és a szabad demokraták elmúlt egyéves tevékenységének eredményeként a magyar gazdaság a válság felé sodródik. Mint mondta: a választmány mély aggodalommal állapítja meg, hogy az elmúlt egy esztendő kormányzati politikáját az egyre jelentősebb eladósodás, a forint elértéktelenedése, a gazdaság szereplőinek elbizonytalanodása és az állami vagyon kiárusításának szándéka jellemzi. Arra szólította fel a választmány nevében Medgyessy Péter miniszterelnököt, hogy állítsa le az állami vagyon erőltetett privatizációját, amíg a vagyon értéke nem erősödik az európai uniós csatlakozás után elvárt szintre. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Varga Mihály: Korai még az a kérdés, érheti-e hátrány a magyarokat a keleti vakcinák miatt

Varga Mihály: Korai még az a kérdés, érheti-e hátrány a magyarokat a keleti vakcinák miatt

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

Újabb kis SUV a piacon: itt a Hyundai Bayon

Lefutottnak látszik, hogy Brisbane-é lesz a 2032-es olimpia

Lefutottnak látszik, hogy Brisbane-é lesz a 2032-es olimpia