Tetszett a cikk?

A Magyar Posta Rt. (MP) a jövő év első felében megszünteti a küldemények vasúti szállítását, s csak közúton továbbítja a leveleket és a csomagokat. A Posta az olcsóbb megoldást keresi, ezért döntött a közúti szállítás mellett.

Tomecskó Tamás, az MP szóvivője elmondta, mivel a posta budaörsi logisztikai központja 2004. február-márciusban kezd működni, ekkortól feleslegessé válik a fővárosi Keleti Pályaudvar mellett lévő levél- és csomagfeldolgozó, s így a vasúti szállítás.
Tavaly az MP járművei több mint 68 millió kilométert tettek meg közúton, miközben a vasúti szállítás csak 7,8 millió tengelykilométert tett ki. (A MÁV tengelykilométerben számítja a megtett utat, a Szolnok-Budapest távolság az elszámoláskor például nem 100 kilométernek, hanem egy négytengelyes kocsi esetében 400 kilométernek számít.)
Tavaly az MP 505 millió forintot fizetett a vasútnak küldeményei szállításáért. A szóvivő elmondta, hogy a fejlett európai posták 95 százaléka már csak közúton szállít, mivel ez jobban megéri, mint a vasúti küldeménytovábbítás. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

Ez az őrült youtuber igazi motorral ad rezgést a játéknak, majdnem szétesik tőle az asztala

Megmutatta az Audi új csúcsterméke, mit tud az autópályán – videó

Megmutatta az Audi új csúcsterméke, mit tud az autópályán – videó

136 újabb áldozata van a koronavírusnak

136 újabb áldozata van a koronavírusnak