Tetszett a cikk?

Éjfélig kellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) állományába tartozó rendőröknek jelentést tenniük másodállásukról, illetve megszüntetniük a hivatásukkal összeegyeztethetetlen munkájukat. Gergényi Péter főkapitány közölte, hogy azonnal megválik azoktól a kollégáitól a BRFK, akik nem szüntették meg az ilyenfajta tevékenységüket.

"A rendőrök hivatásuk mellett csak oktatási, ismeretterjesztési, művészeti és tudományos tevékenységet folytathatnak, s csak egyedi elbírálást követően vállalhatnak másodállást" - mondta Budapest rendőrfőkapitánya. Kijelentette: egy rendőr vagy teljes hivatástudattal dolgozik, vagy váljon meg egyenruhájától, és akkor továbbra is betöltheti addigi másodállását. A rendőröknek tilos ezentúl másodállásban például biztonsági őrként dolgozniuk vagy portaszolgálatot ellátniuk, illetve bármilyen szórakozóhelyen munkát végezniük. Hangsúlyozta: amikor állományba vették, minden rendőr tudta, milyen munkafeltételekkel és kereseti lehetőséggel jár a munkája. Ezzel összefüggésben Gergényi Péter elmondta, hogy a főkapitányság etikai bizottsága kedden éjszaka azonnali hatállyal megszüntette a IV. kerületben zsarolással gyanúsított két rendőr tiszthelyettes szolgálati viszonyát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hrutka János a Gulácsi-kiállásról: Így születnek hősök, példaképek, a pályán és a pályán kívül

Hrutka János a Gulácsi-kiállásról: Így születnek hősök, példaképek, a pályán és a pályán kívül

Videó: Sikerült a SpaceX tesztje, begyújtották a Starship űrhajó hajtóműveit

Videó: Sikerült a SpaceX tesztje, begyújtották a Starship űrhajó hajtóműveit

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye

Bezár a Beat On The Brat, a bulinegyed kultikus helye