Tetszett a cikk?

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége pénteken úgy döntött, hogy fenntartja július 9-ei álláspontját, s a Várszegi Gábor által vezetett Fotex Rt.-nek a két évvel ezelőtt megkötött szerződés értelmében hétfőig ki kell fizetnie a harmadik 600 millió forintos részletet.

Ezután a Fotexnek írásban kell ismertetnie szerződésbontási szándékát és az erre vonatkozó elképzeléseit, erre a klub felszólítása ellenére mindeddig nem került sor. Furulyás János, az egyesület elnöke kijelentette, ha a pénz nem érkezik meg időben, akkor jogi útra tereli az ügyet. „Szerdán Várszegi úr meghívására a Fotex székházában leültünk tárgyalni, s akkor szóban 3-4 alternatívát felvázolt, hogy miként akar kiszállni a Ferencvárosból, de arról nem mondott semmit, kifizeti-e a harmadik részletet” - nyilatkozott az FTC elsőszámú vezetője. Furulyás szerint az lenne a helyes eljárás, ha a Fotex átutalná a 600 milliót és az utolsó részletre pedig közösen keresnének egy befektetőt, aki átvállalná Várszegi fizetési kötelezettségét.
A 2001-ben megkötött kontraktus értelmében a Fotex Rt. négy részletben összesen 2,4 milliárd forintot fizetett volna a Ferencvárosnak. A Várszegi által irányított cég eddig a szerződésben foglaltak szerint kétszer 600 milliót utalt át, amelyből a klub rendezte adóssága nagy részét, illetve 230 millió forintos tőkeemelést hajtott végre. Várszegi az elmúlt két évben őt ért atrocitásokkal indokolta távozási szándékát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Szigorításra számítanak a boltosok, de óvnak a pánikkeltéstől

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Új finanszírozási rendszer jöhet ősztől az egyetemeken

Halva született csecsemőknek lett pozitív a koronavírustesztjük Izraelben

Halva született csecsemőknek lett pozitív a koronavírustesztjük Izraelben