Tetszett a cikk?

Bírói elfogatóparancsot bocsátott ki a Bécsben elfogott Kulcsár Attila ellen a Fővárosi Bíróság kedden.

"A Fővárosi Bíróság döntött az ügyészség bírói elfogatóparancs kibocsátása iránti indítványáról és a végzést az ilyenkor szokásos eljárásnak megfelelően átteszi az Igazságügyi Minisztériumhoz" - mondta kedden a bíróság sajtótitkára. A bírói elfogatóparancs a kiadatási eljárás eredményes lefolytatásához szükséges, tartalmazza a gyanúsított személyi adatait illetve a gyanúsításban szereplő cselekmények büntető törvénykönyvi hivatkozását.
Ha Kulcsár Attila hozzájárul ahhoz, hogy egyszerűsített kiadatási eljárás keretében hozzák haza, ez 40 napon belül megtörténik. Ebben az esetben az osztrák hatóságoknak nem kell bevárniuk a magyar szervek döntéseit - közölte korábban az Igazságügyi Minisztérium munkatársa. Rendes - nem egyszerűsített - eljárásban a Fővárosi Bíróság küldi meg az elfogatóparancsot az igazságügyi tárcának, majd az igazságügy-miniszter hozza meg a végső döntést a kiadatási kérelem előterjesztéséről. A kiadatási kérelmet az osztrák igazságügy-miniszternek küldik meg, az ottani bíróság határoz a kiadatás jogi feltételeinek meglétéről, majd az osztrák igazságügy-miniszter hozza meg a kiadatás kérdésében a végső döntést.
Az egyszerűsített kiadatási eljárás lehetőségével kapcsolatban Bánáti János ügyvéd, a bróker magyar védője korábban elmondta: osztrák kollégájával egyeztetve választják majd ki az ügyfele érdekeinek leginkább megfelelő védői taktikát. Arra a kérdésre, hogy Kulcsár Attila esetében igaz-e az a gyakorlati tapasztalat, hogy a külföldön fogva tartottak többnyire nem zárkóznak el gyors hazaszállításuktól, Bánáti János annyit mondott: "erről a kérdésről nem lehet általánosságban beszélni, minden ügy egyedi".
Az ORFK korábbi tájékoztatása szerint a K and H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított brókerét a bécsi operaház elé csalták a magyar hatóságok és az osztrák rendőrség vette őrizetbe csütörtökön. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Piacra dobják az összecsomagolható kis hidroplánt

Piacra dobják az összecsomagolható kis hidroplánt

Itthon is beárazták a gázolajról benzinre váltott új Audi SQ7-et

Itthon is beárazták a gázolajról benzinre váltott új Audi SQ7-et