Bírói elfogatóparancsot bocsátott ki a Bécsben elfogott Kulcsár Attila ellen a Fővárosi Bíróság kedden.

"A Fővárosi Bíróság döntött az ügyészség bírói elfogatóparancs kibocsátása iránti indítványáról és a végzést az ilyenkor szokásos eljárásnak megfelelően átteszi az Igazságügyi Minisztériumhoz" - mondta kedden a bíróság sajtótitkára. A bírói elfogatóparancs a kiadatási eljárás eredményes lefolytatásához szükséges, tartalmazza a gyanúsított személyi adatait illetve a gyanúsításban szereplő cselekmények büntető törvénykönyvi hivatkozását.
Ha Kulcsár Attila hozzájárul ahhoz, hogy egyszerűsített kiadatási eljárás keretében hozzák haza, ez 40 napon belül megtörténik. Ebben az esetben az osztrák hatóságoknak nem kell bevárniuk a magyar szervek döntéseit - közölte korábban az Igazságügyi Minisztérium munkatársa. Rendes - nem egyszerűsített - eljárásban a Fővárosi Bíróság küldi meg az elfogatóparancsot az igazságügyi tárcának, majd az igazságügy-miniszter hozza meg a végső döntést a kiadatási kérelem előterjesztéséről. A kiadatási kérelmet az osztrák igazságügy-miniszternek küldik meg, az ottani bíróság határoz a kiadatás jogi feltételeinek meglétéről, majd az osztrák igazságügy-miniszter hozza meg a kiadatás kérdésében a végső döntést.
Az egyszerűsített kiadatási eljárás lehetőségével kapcsolatban Bánáti János ügyvéd, a bróker magyar védője korábban elmondta: osztrák kollégájával egyeztetve választják majd ki az ügyfele érdekeinek leginkább megfelelő védői taktikát. Arra a kérdésre, hogy Kulcsár Attila esetében igaz-e az a gyakorlati tapasztalat, hogy a külföldön fogva tartottak többnyire nem zárkóznak el gyors hazaszállításuktól, Bánáti János annyit mondott: "erről a kérdésről nem lehet általánosságban beszélni, minden ügy egyedi".
Az ORFK korábbi tájékoztatása szerint a K and H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított brókerét a bécsi operaház elé csalták a magyar hatóságok és az osztrák rendőrség vette őrizetbe csütörtökön. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki a mellette alvó nő nadrágjába dugta a kezét

Kilenc év börtönt kapott a férfi, aki a mellette alvó nő nadrágjába dugta a kezét

Az éjszaka megjön a hó

Az éjszaka megjön a hó

Bátor húzásra készülnek Oroszországban

Bátor húzásra készülnek Oroszországban

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Tesla a benzinkúton - sikerült megtankolni, videó a mutatványról

Tesla a benzinkúton - sikerült megtankolni, videó a mutatványról

Csak egy kis rizst ettek az indiai templomban, majd tizenegyen meghaltak

Csak egy kis rizst ettek az indiai templomban, majd tizenegyen meghaltak