Tetszett a cikk?

Átmenetinek bizonyult az MSZP népszerűségének múlt havi csökkenése, júliusban ugyanis stabilizálódtak az erőviszonyok a két nagy párt között – derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. Az SZDSZ viszont a szokásosnál is gyengébben szerepelt.

Úgy tűnik csak átmeneti volt az MSZP előnyének júniusi csökkenése, a júliusi felmérések alapján javult a helyzet - írja a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásának adatait ismertető Népszabadság. A szocialista pártot az összes választó 33 százaléka támogatja, a Fideszt 29. A felmérés szerint az aktív választók 51 százaléka áll az MSZP mellett, míg a Fidesz 42 százalékot mondhat magáénak.
Az MSZP-vel ellentétben az SZDSZ a szokásosnál is gyengébben szerepelt: a szabad demokratákat az összes választóknak 2, a biztos szavazóknak pedig 3 százaléka támogatja. A korábbi hónapokhoz képest az MDF megítélése nem változott, az ellenzéki pártot továbbra is a választókorúak mindössze 1 százaléka támogatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Komoly szigorításokról értesült az Index

Komoly szigorításokról értesült az Index

Magyar kutató vezetésével tesztelték a Novavax koronavírus elleni vakcináját

Magyar kutató vezetésével tesztelték a Novavax koronavírus elleni vakcináját

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben