Tetszett a cikk?

Az FTC Labdarúgó és Sport Rt. semmisnek tekinti az Magyar Labdarúgó Liga (MLL) elnökségének legutóbbi, többek között 40 millió forintos büntetésről szóló határozatát, és az ügyben a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) fordul - adta hírül a klub közleményében. Az MLL kommunikációs hadjáratnak tekinti a klub bejelentését.


Az FTC igazgatósága szerint az MLL elnökségének július 25-i határozata, amelyben megsemmisítette az MLL Fellebbviteli Bizottságának május 30-i FTC – DVSC mérkőzésen történtek kapcsán hozott másodfokú határozatot, "a sporttörvénybe ütközik és ezért semmisnek tekintendő". A sporttörvény szerint a másodfokú fegyelmi határozat felülvizsgálatára kizárólag a szakszövetség elnöksége jogosult, tehát a Liga elnöksége nem.
A klub bejelentése szerint az FTC változatlanul az MLL 2003. július 17-én kihirdetett másodfokú fegyelmi határozatát tekinti érvényesnek, és az ebben foglalt büntetéseket elfogadja és teljesíti. Az FTC az MLSZ elnökségéhez fordul azzal a kéréssel, hogy semmisítse meg az MLL július 25-i döntését és a hivatásos bajnokság törvényes rendjét állítsa vissza. Nemleges válasz esetén az FTC ügyészségi törvényességi felügyeleti vizsgálatot kezdeményez, és kártérítési pert indít a Ligával szemben - áll a klub közleményében.
Az FTC kérését kommunikációs hadüzenetként lehet értelmezni - mondta az MTI-nek hétfő délután Szieben László, az MLL igazgatója, aki szerint a klubnak meg kellene várnia az MLL írásos határozatát, amelyben a Liga megindokolja döntését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csalódott a független tesztlabor a Galaxy S21 Ultra kamerájában

Csalódott a független tesztlabor a Galaxy S21 Ultra kamerájában

Radar 360: Merre tart a Fidesz európai képviselőcsoportja?

Radar 360: Merre tart a Fidesz európai képviselőcsoportja?

Külföldön terjeszkedne a Szerencsejáték Zrt.

Külföldön terjeszkedne a Szerencsejáték Zrt.