Tetszett a cikk?

Két épület összedőlt, további harminc pedig kisebb-nagyobb mértékben megsérült a Szolnok közelében fekvő Tiszabura község romatelepén a múlt heti viharban, jelentette be Farkas László polgármester. A károk részletes felmérése hétfőn kezdődött meg.

A két teljesen megroggyant vályogházat lebontják, az épületekben lakott három idős ember egyikét rokonok fogadták be, egy házaspárt pedig önkormányzati lakásban helyeztek el – mondta el a polgármester, aki szerint a 100-110 lakásból álló telepen a múlt keddi vihar által megrongált 30 épületnek a teteje vagy a fala ázott be.
Farkas szerint a sérült házak között nemcsak régi vályogépületek találhatók, hanem olyanok is, amelyeket jelentős szociálpolitikai támogatással a közelmúltban húztak fel. A csapadék azért okozott nagy kárt, mert a telep belvízelvezető rendszere nem működik. Tiszabura önkormányzata idén kétszer is pályázott, hogy közmunkaprogram keretében a csatornarendszert felújítsák, ám a polgármester szerint pénz nem sikerült nyerni. Így a falu csak külső anyagi segítségben bízhat, mert a megrongálódott házak nem voltak biztosítva, az önkormányzat pedig önhibáján kívül forráshiányos - mondta.
A helyreállításhoz szükséges anyagi támogatásért a Belügyminisztérium vis maior alapjához fordulnak, de várják Teleki Lászlónak, a Miniszterelnöki Hivatal romaügyi államtitkárának, valamint az Országos Cigány Önkormányzatnak a segítségét is - jelentette be a polgármester. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Életfogytiglanra ítélték első fokon a kíméletlen csantavéri gyilkost

Életfogytiglanra ítélték első fokon a kíméletlen csantavéri gyilkost

Gáspár Evelin és a meztelen képek: a személyestől a közügyig

Gáspár Evelin és a meztelen képek: a személyestől a közügyig

WHO: Nem valószínű, hogy az idén véget ér a koronavírus-járvány

WHO: Nem valószínű, hogy az idén véget ér a koronavírus-járvány