Tetszett a cikk?

A miniszterelnök és a kormányszóvivő a Kereskedelmi és Hitelbank, valamint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) felelősségét emlegeti a Kulcsár-ügyben. A kormányfő a közszolgálati televízióban, a szóvivő pedig a kormányülés után vetette fel, hogy a szervezet, illetve annak vezetője már jóval korábban megakadályozhatta volna a K and H-nál zajló folymatokat.

A K and H Bank óriási felelőtlenséget követett el a Kulcsár-ügyben, és a PSZÁF-nek is rá kellett volna bukkannia arra, hogy valami nincs rendjén - jelentette ki Medgyessy Péter miniszterelnök szerdán a Magyar Televízió az Este című műsorában. Előzőleg a kabinet tegnapi ülése után Gál J. Zoltán kormányszóvivő utalt ugyanerre, amikor azt mondta: a kormány úgy tudja, volt olyan megfelelő hatáskörrel és függetlenséggel rendelkező állami szervezet, amelynek elnöke már egy éve megakadályozhatta volna a K and H-nál kialakult ügyeket. A kormányszóvivő hozzátette, ha a kormány ezen információi bebizonyosodnak, az illető vezetőt felelősségre vonják.
Medgyessy Péter a köztelevízióban azt mondta: "A kormány biztosítja a nyomozás feltételeit. Meg kell találni a felelősöket, hiszen bűncselekmény, sikkasztás történt, és semmilyen ok nincs távol tartani a hatóságokat a nyomozástól". Mivel Kulcsár Attila évek óta folytatta brókeri tevékenységét, felvetődik a kérdés, mi a magyarázat arra, hogy a K and H Bank ellenőrzésén nem akadt fenn Kulcsár Attila - tette hozzá a kormányfő, aki azt is elmondta: már kapott egy jelentést a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkártól a PSZÁF-elnök megveretési ügyében, és ez a dokumentum egyelőre "variációkat" tartalmaz; szerinte "több csoport érdekeit" is érintheti az ügy.
Medgyessy kitért Kulcsár Attila Miniszterelnöki Hivatal-beli belépőjének ügyére is, kijelentette, nem érti, miként lehetett olyan belépője, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal bocsátott ki. Kitért arra, hogy az elmúlt időszakban "túlságosan lezserül" történt a belépők kiadása, ezért "át kell nézni" a listát. Magyarországon is olyan beléptetési rendszert kellene bevezetni, hogy csak az mehessen be a Parlamentbe, vagy a kancelláriára, akinek aznap dolga van ott - mondta. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Telex: Olyan a hangulat a kaszinókban, mintha nem lenne járvány

Telex: Olyan a hangulat a kaszinókban, mintha nem lenne járvány

Németországban terjeszkedik a Kifli.hu működtetője

Németországban terjeszkedik a Kifli.hu működtetője

Dolly Parton dalra fakadt attól, hogy beoltják

Dolly Parton dalra fakadt attól, hogy beoltják