A miniszterelnök és a kormányszóvivő a Kereskedelmi és Hitelbank, valamint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) felelősségét emlegeti a Kulcsár-ügyben. A kormányfő a közszolgálati televízióban, a szóvivő pedig a kormányülés után vetette fel, hogy a szervezet, illetve annak vezetője már jóval korábban megakadályozhatta volna a K and H-nál zajló folymatokat.

A K and H Bank óriási felelőtlenséget követett el a Kulcsár-ügyben, és a PSZÁF-nek is rá kellett volna bukkannia arra, hogy valami nincs rendjén - jelentette ki Medgyessy Péter miniszterelnök szerdán a Magyar Televízió az Este című műsorában. Előzőleg a kabinet tegnapi ülése után Gál J. Zoltán kormányszóvivő utalt ugyanerre, amikor azt mondta: a kormány úgy tudja, volt olyan megfelelő hatáskörrel és függetlenséggel rendelkező állami szervezet, amelynek elnöke már egy éve megakadályozhatta volna a K and H-nál kialakult ügyeket. A kormányszóvivő hozzátette, ha a kormány ezen információi bebizonyosodnak, az illető vezetőt felelősségre vonják.
Medgyessy Péter a köztelevízióban azt mondta: "A kormány biztosítja a nyomozás feltételeit. Meg kell találni a felelősöket, hiszen bűncselekmény, sikkasztás történt, és semmilyen ok nincs távol tartani a hatóságokat a nyomozástól". Mivel Kulcsár Attila évek óta folytatta brókeri tevékenységét, felvetődik a kérdés, mi a magyarázat arra, hogy a K and H Bank ellenőrzésén nem akadt fenn Kulcsár Attila - tette hozzá a kormányfő, aki azt is elmondta: már kapott egy jelentést a titkosszolgálatokat felügyelő államtitkártól a PSZÁF-elnök megveretési ügyében, és ez a dokumentum egyelőre "variációkat" tartalmaz; szerinte "több csoport érdekeit" is érintheti az ügy.
Medgyessy kitért Kulcsár Attila Miniszterelnöki Hivatal-beli belépőjének ügyére is, kijelentette, nem érti, miként lehetett olyan belépője, amelyet a Miniszterelnöki Hivatal bocsátott ki. Kitért arra, hogy az elmúlt időszakban "túlságosan lezserül" történt a belépők kiadása, ezért "át kell nézni" a listát. Magyarországon is olyan beléptetési rendszert kellene bevezetni, hogy csak az mehessen be a Parlamentbe, vagy a kancelláriára, akinek aznap dolga van ott - mondta. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Három faluban is választást tartanak ma

Három faluban is választást tartanak ma

Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánybarát propagandaoldal

Egyházi lapnak álcázza magát egy kormánybarát propagandaoldal

Andy Vajna: Nekem semmi bajom Mészáros Lőrinccel

Andy Vajna: Nekem semmi bajom Mészáros Lőrinccel

Borókai nélkül, de újraindul a „Heti Válasz”

Borókai nélkül, de újraindul a „Heti Válasz”

Eldőlt, kik jutottak az X-Faktor döntőjébe

Eldőlt, kik jutottak az X-Faktor döntőjébe

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison

Szexjelenetet forgattak a gízai piramison