Tetszett a cikk?

Tovább csökkent a vezetékes telefon fővonalak száma: míg tavaly az első negyedév végén 3,736 millió bekapcsolt fővonal volt, addig a Hírközlési Felügyelet (HíF) adatai szerint az idén március végén már csak 3,642 milliót használtak az előfizetők.

A HíF közölte: 2003 első negyedévében az összes bekapcsolt fővonal száma a korábbi negyedévekhez képest nagyobb mértékben csökkent, tavaly év végén még 3,666 millió volt. Ezen belül az összes fővonal mintegy ötödét kitevő üzleti vonalak száma csökkent mintegy 8 ezerrel, s ezzel 1999 első negyedéve óta először következett be visszaesés ebben a szegmensben.
Az adatok szerint az egyéni fővonalak száma mintegy 20 ezerrel csökkent, ami nagyjából megfelel az előző negyedévek tendenciájának. A HíF szerint az üzleti fővonalak csökkenése feltehetően az alternatív és a mobil szolgáltatók akcióinak a hatása. A fővonalak alapján a vezetékes szolgáltatók közül a legnagyobb, 79 százalékos részesedést a Matáv mondhatja magáénak. A Vivendi ezen a piacon 12 százalék, a Hungarotel 5 százalék, az Emitel 2 százalék, s a Monortel szintén 2 százalék részesedést birtokol.
Az adatok alapján az ISDN-vonalak száma és aránya az összes fővonalból az 1999 évi első negyedévi 100 ezerről az idei első negyedévre valamivel több mint a hétszeresére nőtt. Igaz, az elmúlt egy évben kissé lassult a növekedési ütem: az idén az első negyedében mintegy 10 ezerrel nőtt az ISDN-vonalak száma az előző negyedévhez képest.
A HíF elemzése szerint a vezetékes forgalom az idén az első negyedévben a kezdeményezett hívások összidőtartamát tekintve mintegy 2 százalékkal nőtt az elmúlt év utolsó negyedéhez viszonyítva. Ezen belül a beszélgetések időtartamának növekedése elhanyagolható, 1 százalék alatti volt, míg az internethívások időtartama is 5 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest, s az internet-forgalom tette ki az összes hívásidő körülbelül egyharmadát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Terrorcselekménynek tekinti a Capitolium ostromát az FBI

Terrorcselekménynek tekinti a Capitolium ostromát az FBI

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Akár 18 fok is lehet ma

Akár 18 fok is lehet ma