Tetszett a cikk?

Végképp lekerült a napirendről a távfűtés áfakulcsának 23 százalékra történő emelése - közölte Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere a Medgyessy Péter miniszterelnökkel lezajlott találkozója után. A gázár és a távfűtés árának azonos adókulcsba kerülését szorgalmazta Csabai Lászlóné, lakásügyi kormánymegbízott, mert szerinte nem szabad versenyelőnyt biztosítani egyik fűtési rendszernek sem.

"Nem lesz 23 százalékos áfaemelés, a kormányfő elfogadta érveinket, melyeket szocialista polgármesterek is megerősítettek" - mondta az SZDSZ-es főpolgármester, aki szerint a kormányfővel a jövő évi költségvetésről is beszéltek: a többi között a metróberuházásról és az önkormányzatok költségvetési helyzetéről. Demszky Gábor felhívta Medgyessy Péter figyelmét arra, hogy a BKV Rt.-nek a következő évben 15 milliárd forint többlettámogatásra van szüksége működőképessége megőrzéséhez.
Csabai Lászlóné szerint azért is fontos, hogy a gázár és a távfűtés ára egy adókulcsba kerüljön, mert nem szabad versenyelőnyt biztosítani egyik fűtési rendszernek sem. A lakásügyi kormánymegbízott emlékeztetett arra, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetsége múlt hónap végén tárgyalásokat kezdeményezett a miniszterelnökkel, hogy Medgyessy Péter "gondolja át azt a kormányzati döntést", hogy 2004-től a távfűtés a legmagasabb áfakulcsba kerüljön. "Mi azzal az információval bírunk, hogy Medgyessy Péter ezt a javaslatot elfogadta, és erről a kormány a lakók számára pozitívan fog dönteni" - jelentette ki a szocialista politikus. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
El kell halasztani a szegedi tram-train nagysebességű futáspróbáit

El kell halasztani a szegedi tram-train nagysebességű futáspróbáit

Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet

Szlovákia bekérette a pozsonyi magyar nagykövetet

Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról

Már a műholdképeken is látni a London méretű jéghegyet, ami leszakadt az Antarktiszról