Végképp lekerült a napirendről a távfűtés áfakulcsának 23 százalékra történő emelése - közölte Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere a Medgyessy Péter miniszterelnökkel lezajlott találkozója után. A gázár és a távfűtés árának azonos adókulcsba kerülését szorgalmazta Csabai Lászlóné, lakásügyi kormánymegbízott, mert szerinte nem szabad versenyelőnyt biztosítani egyik fűtési rendszernek sem.

"Nem lesz 23 százalékos áfaemelés, a kormányfő elfogadta érveinket, melyeket szocialista polgármesterek is megerősítettek" - mondta az SZDSZ-es főpolgármester, aki szerint a kormányfővel a jövő évi költségvetésről is beszéltek: a többi között a metróberuházásról és az önkormányzatok költségvetési helyzetéről. Demszky Gábor felhívta Medgyessy Péter figyelmét arra, hogy a BKV Rt.-nek a következő évben 15 milliárd forint többlettámogatásra van szüksége működőképessége megőrzéséhez.
Csabai Lászlóné szerint azért is fontos, hogy a gázár és a távfűtés ára egy adókulcsba kerüljön, mert nem szabad versenyelőnyt biztosítani egyik fűtési rendszernek sem. A lakásügyi kormánymegbízott emlékeztetett arra, hogy a Megyei Jogú Városok Szövetsége múlt hónap végén tárgyalásokat kezdeményezett a miniszterelnökkel, hogy Medgyessy Péter "gondolja át azt a kormányzati döntést", hogy 2004-től a távfűtés a legmagasabb áfakulcsba kerüljön. "Mi azzal az információval bírunk, hogy Medgyessy Péter ezt a javaslatot elfogadta, és erről a kormány a lakók számára pozitívan fog dönteni" - jelentette ki a szocialista politikus. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A pápa támogatja ENSZ migrációs csomagját

A pápa támogatja ENSZ migrációs csomagját

Előbb megérkezik a következő családi pótlék

Előbb megérkezik a következő családi pótlék

Erre is gondoljon, ha karácsonyi fénydekorációt vásárol

Erre is gondoljon, ha karácsonyi fénydekorációt vásárol

Orbán adventi fotóján már felsejlik az új munkahelye

Orbán adventi fotóján már felsejlik az új munkahelye

Valakinek már megvan a karácsonyi ajándéka - 432 milliós whisky

Valakinek már megvan a karácsonyi ajándéka - 432 milliós whisky

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után

Hosszú: Az edzőm elsírta magát az első közös aranyunk után