Tetszett a cikk?

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt Rácz Péter, az úttörő szövetség ügyvezető elnöke ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. Az ügyvezető elnököt – amennyiben a bíróság bűnösnek találja - kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

A hétfőn benyújtott vádirat szerint a bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány összege 81,8 millió forint, közölte kedden Nyilasi Gyula osztályvezető ügyész. Az ügynek van egy másik vádlottja is - lapinformáció szerint egy ingatlanforgalmi szakértő -, akinek a felelősségre vonását a hűtlen kezelés bűnsegédi magatartása miatt látja indokoltnak a főügyészség. Nyilasi a tényállásról nem kívánt nyilatkozni, de megjegyezte: a vádban foglalt cselekmények kettőtől nyolc évig szabadságvesztéssel sújthatók a törvény szerint.
Rácz Pétert március 26-án gyanúsította meg hűtlen kezeléssel az ORFK bűnügyi főigazgatósága. Az elnök a meghallgatását követően a gyanúsítás ellen panaszt nyújtott be. Rogán Antal, a Fidelitas alelnöke még tavaly februárban tett feljelentést hűtlen kezelés gyanújával a csillebérci vadászház ügyében. A fideszes országgyűlési képviselő szerint az úttörőszövetség 1999 márciusában jóval áron alul, 94 millió forint helyett 15 millió forintért adta el az épületet a Bau-bérc Kft.-nek. A nyomozást tavaly decemberben megszüntették, mivel nem állapították meg bűncselekmény elkövetését. Akkor az ügyben az úttörőszövetség elnöke nem szerepelt gyanúsítottként.
Rogán Antal azonban megpanaszolta a nyomozást megszüntető határozatot, és a Fővárosi Főügyészség ennek helyt adva a csillebérci vadászház értékesítése ügyében január 30-án május 14-ig pótnyomozásra utasította a rendőrséget. Az ügyészségi határozat egyik oka az volt, hogy a tényállás az alapeljárásban nem tisztázódott kellőképpen, a rendőrség nem végzett el minden nyomozati cselekményt. A határidő lejártakor azonban az ügyészség ismét meghosszabbította a nyomozást - újabb két hónappal -, mert "a tényállás felderítése érdekében további nyomozati cselekmények voltak szükségesek". (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben

Kizuhant az ötödikről egy fiatal lány a VII. kerületben

Hogyan öltözzön oltáshoz egy divatdiktátor?

Hogyan öltözzön oltáshoz egy divatdiktátor?

Közpénzből lehelnének életet a német üzletláncok fenyegette falusi kisboltokba

Közpénzből lehelnének életet a német üzletláncok fenyegette falusi kisboltokba