Tetszett a cikk?

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság E. A. Hassan szír állampolgárt, akit az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Kulcsár Attila és társai ellen sikkasztás miatt indult büntetőügyben üzletszerűen, különösen nagy értéket meghaladó pénzmosással gyanúsít.

A közlemény szerint a szír férfi a rendelkezésre álló adatokalapján alaposan gyanúsítható azzal, hogy a K and H bank brókercégénél, a K and H Equitiesnél Kulcsár Attila által elkövetett sikkasztásból a testvérével közösen kezelt bankszámlákon, több cég közbeiktatásával mintegy 6,2 milliárd forintot fogadott, valamint továbbított más személyek részére. Az indoklás szerint a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a tanúk befolyásolásával, tárgyi bizonyítékok, okiratok megsemmisítésével az eljárás megnehezítésének veszélye, ezért rendelték el az előzetes letartóztatást. A bíróság egyben elutasította az óvadék felajánlására irányuló indítványt.
Az ORFK csütörtökön közölte, hogy elfogta, kihallgatta és őrizetbe vette a szíriai férfit és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Szintén pénzmosás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a nyomozó hatóság szerdán körözést rendelt el, majd a Fővárosi Főügyészség ügyészi elfogatóparancsot adott ki a külföldön tartózkodó M. A. ugyancsak szíriai állampolgárral szemben.
Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának (SZBEI) pénzmosás elleni osztályának vezetője keddi sajtótájékoztatóján beszámolt arról: a jelenlegi ismeretek szerint körülbelül 10 milliárd forintot sikkasztott el Kulcsár Attila társaival. Ebből 6,2 milliárd forint két szír állampolgárhoz került, akik készpénzben vették fel az összeget két év alatt, általában 10-100 millió forint volt az egyszeri tranzakciók összege. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
7 talán meglepő tünet, ami a koronavírus-fertőzöttség jele is lehet

7 talán meglepő tünet, ami a koronavírus-fertőzöttség jele is lehet

Egy 14 éves lány találmánya járulhat hozzá a koronavírus legyőzéséhez

Egy 14 éves lány találmánya járulhat hozzá a koronavírus legyőzéséhez

Van-e csodafegyvere az ellenzéknek 2022-re? – Tóka Gábor vitaindító elemzése

Van-e csodafegyvere az ellenzéknek 2022-re? – Tóka Gábor vitaindító elemzése