Tetszett a cikk?

A Magyar Televízió Híradója szerint hétfőn beismerő vallomást tett a múlt csütörtökön a elfogott, sikkasztással gyanúsított szír férfi. A rendőrség nem kommentálta az értesülést. Közben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kötelezte a K and H Equities Rt-t, hogy zárja le a halasztott fizetési ügyleteket, és erről tegyen jelentést a felügyeletnek.

Bár az MTI úgy tudja, hogy a K and H Bank brókercégénél történt sikkasztás kapcsán múlt csütörtökön letartóztatott, majd előzetes letartóztatásba helyezett szír férfit sem az ORFK, sem annak Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága (SZBEI) nem hallgatta ki, a Magyar Televízió Híradójának értesülése szerint az őrizetbe vett férfi vallomást tett, s 6 milliárd forint felvételét, illetve továbbutalását ismerte be. A Híradó szerint a rendőrök már azok névsorát is ismerik, akik részére Kulcsár Attila a milliárdokat átutalta.
Németh Lajos, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs osztályának helyettes vezetője a Híradóban elhangzottakat egyelőre nem kívánta kommentálni. Az előzetesben lévő férfi szír társa külföldre távozott, ellene a Fővárosi Ügyészség múlt csütörtökön nemzetközi elfogatóparancsot adott ki.
Az SZBEI pénzmosás elleni osztályának vezetője múlt hét keddi sajtótájékoztatóján arról számolt be: a jelenlegi ismeretek szerint körülbelül 10 milliárd forintot sikkasztott el Kulcsár Attila társaival. Ebből 6 milliárd forint két szír állampolgárhoz került, akik készpénzben vették fel az összeget két év alatt, s általában 10-100 millió forint volt az egyszeri tranzakció összege.
Közben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kötelezte a K and H Equities Rt-t, hogy zárja le a halasztott fizetési ügyleteket, és erről tegyen jelentést a felügyeletnek.A PSZÁF ezzel az intézkedéssel részben feloldotta a brókercég tevékenységének szeptember 30-ig érvényes felfüggesztését. A működési tilalmat a brókercégnél kirobbant sikkasztási botrány nyomán rendelte el a felügyelet még július végén.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Százezreket érintő változás jön a tévézésben, megújul az ingyenes és a fizetős mindigTV

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

Köd miatt adott ki figyelmeztetést a rendőrség

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot