Tetszett a cikk?

A rendőrség őrizetbe vett két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy augusztus végén Budapesten bosszúból lelőttek, illetve lelövettek egy férfit, egy másikat pedig életveszélyesen megsebesítettek - hangzott el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendőrség szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A kedden őrizetbe vett 28 és 30 éves budapesti férfit felbujtással és emberölés kísérletével, illetve előkészítésével gyanúsítják, a rendőrség - az alezredes közlése szerint - a szerdai nap folyamán előzetes letartóztatásukat indítványozza. A nyomozók feltételezése szerint a két férfi egy hét évvel ezelőtt elszenvedett sérelmet bosszult meg, amikor augusztus 27-én Budapesten, a III. kerületi Vihar utca egyik szórakozóhelye előtt lelőttek egy 31 éves férfit, társát pedig életveszélyesen megsebesítették - mondta el Petőfi Attila rendőr alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője. A lelőtt férfi állítólag 1996-ban egy baseballütővel bántalmazta a kedden elfogott egyik gyanúsítottat.
Néhány héttel ezelőtt a bántalmazott felbérelt két férfit, hogy torolják meg a rajta esett sérelmet. A felbérelt férfiak közül a rendőrség csak az egyiket vette őrizetbe, de ő is azt állítja, hogy végül visszautasította a gyilkossági megbízást. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfit azért gyanúsítják mégis a gyilkossággal, mert egy szórakozóhelyen többen együtt látták a felbujtójával, s ekkor egy fegyvert is felmutatott, amelyről kijelentette, hogy ezzel akarja elkövetni a gyilkosságot.
Az alezredes tájékoztatása szerint múlt hónapban történt lövöldözésnél egy nagy kaliberű fegyvert használtak. Petőfi közölte, hogy nem zárható ki, hogy azt a fegyvert használták, amelyet a férfi a megbízatás elvállalásakor felmutatott. A két gyanúsított a kihallgatásakor tagadta, hogy ők követték volna el a bűncselekményt - közölte az osztályvezető. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előrébb jár a nők jogainak terén egy indiai cég, mint sok hazai vállalkozás

Előrébb jár a nők jogainak terén egy indiai cég, mint sok hazai vállalkozás

Legalább öten meghaltak az ítéletidő miatt Görögországban

Legalább öten meghaltak az ítéletidő miatt Görögországban

Koronavírusos lett az Atlético Madrid két tagja

Koronavírusos lett az Atlético Madrid két tagja