Tetszett a cikk?

A rendőrség elfogta azt a középiskolást, aki a rendőrséghez, az országgyűléshez és több televíziós műsorhoz küldött elektronikus levelében a Parlament és a Magyar Nemzeti Bank épületének felrobbantásával fenyegetőzött - közölte a rendőrség pénteken.

Az elektronikus üzenetet október 28-án küldték, a levél írója magát "mocskos terroristának" nevezi és közli, november 4-én fel fogja robbantani a Parlamentet egy repülővel és a Magyar Nemzeti Bankot egy pokolgéppel, ha nem mond le a kormány. A levelet írója "Jolgi Bin Laden után szabadon" aláírással jegyezte - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság internet-csoportjának vezetője. Peszleg Tibor őrnagy elmondta: a fenyegetőzőt csütörtökön fogták el. Kihallgatásán a vidéki középiskola diákja beismerte, hogy ő küldte iskolatársának postafiókjáról a levelet, amit viccnek szánt és nem gondolta, hogy komolyan veszik. A fiú ellen közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indult eljárás, de vélhetően amiatt is felelősségre vonják, hogy jogosulatlanul használta fel iskolatársa címét.
Peszleg Tibor megjegyezte: ez az első eset, hogy ilyen fenyegető levelet kaptak, és az, hogy egy nap alatt elfogták a levél küldőjét, azt bizonyítja, nem lehet eltűnni az internet látszólagos névtelensége mögött. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véres vízharcok dúlnak Amerikában – ilyen lesz a jövő

Véres vízharcok dúlnak Amerikában – ilyen lesz a jövő

Kivonultak az ellenzéki képviselők a teremből a Kúria új elnökéről szóló szavazás előtt

Kivonultak az ellenzéki képviselők a teremből a Kúria új elnökéről szóló szavazás előtt

Varga Mihály megerősítette, nem indul egyéniben a 2022-es választáson

Varga Mihály megerősítette, nem indul egyéniben a 2022-es választáson