Tetszett a cikk?

Az ülésteremben az elnöklő Wekler Ferencen kívül a két jegyző, továbbá Csillag István gazdasági miniszter, Hankó Faragó Miklós igazságügyi államtitkár, valamint a szocialista Pál Béla volt jelen.

Tíz percig sem tartott az Országgyűlés szerdai plenáris ülése, amelyen a jelen lévők az Európai Unió tagállamaival folytatott bűnügyi együttműködésről szóló törvényjavaslatot vitatták meg. Az elnöklő Wekler Ferenc ezután - hozzászóló hiányában - lezárta a gazdasági kamarákról és a gyorsforgalmi közúthálózat fejlesztéséről szóló törvényjavaslat részletes vitáját.Szili Katalin, a parlament elnöke szerint a házvezetés nem mulasztott, a levezető elnök a házszabálynak megfelelően vezette az ülést, amely azért volt ilyen rövid, mert a képviselők távolmaradtak.A parlamenti pártok frakciói nevében nyilatkozó politikusok eltérően ítélik meg a rövid ülésnapot. A Fidesz szomorúnak és a házvezetés hibájának tartja a történteket. A párt frakcióvezetője, Halász János szerint „felelőtlenül, átgondolatlanul és kapkodva” tervezi az Országgyűlés üléseit a házvezetés.Az SZDSZ szerint kollektív hiba volt, hogy nem tették át a keddi ülésnapra a szerdára hirdetett napirendi pontok tárgyalását. Az MSZP szerint azért nem vettek részt a képviselők a napirendi pontok tárgyalásában, mert minden kérdésben konszenzus alakult ki a bizottságokban.A szerdai ülés napirendjén csupán három törvényjavaslat szerepelt. Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatos előterjesztéseket hétfőn levették a napirendről, miután a pártok megállapodtak a vitás kérdésekben és abban, hogy a kormány új változatban nyújtja be a javaslatot. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szarvas vitte el egy vadász puskáját Csehországban

Szarvas vitte el egy vadász puskáját Csehországban

1100 magyar katona volt koronavírusos

1100 magyar katona volt koronavírusos

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján

Több osztály is otthoni oktatásba került a pedagógusok országos tesztelésének harmadik napján