Tetszett a cikk?

A Lelkiismeret '88 csoport vezetőjét a bírósági épület előtt szimpatizánsai tapssal fogadták, majd elénekelték a Himnuszt.

Kocsis Imrét, a Lelkiismeret ’88 csoport vezetőjét a Budai Központi Kerületi Bíróság szerdán meghozott végzésében rendzavarás szabálysértésért figyelmeztetésben részesítette, az ellene indított eljárást pedig megszüntette.A nem jogerős végzés indoklásában az eljáró bíró elmondta: Kocsis Imre azzal követte el szabálysértést, hogy a rendőrség felszólítására sem szakította félbe a tiltakozó rendezvényt és ellenállt a rendőri intézkedésnek.A Lelkiismeret ’88 tüntetői Medgyessy Péter miniszterelnök budapesti háza elé vonulva akartak hétfőn megemlékezni a magyar és a román kormányfő egy évvel korábbi, szerintük az ország érdekeit eláruló találkozójáról. Kocsis Imrét a tiltás ellenére megtartott demonstrációról ötven társával a rendőrség előállította, és ellene őrizetbe vétele mellett rendzavarás miatt indított eljárást.Az indoklás szerint azért részesítették csak figyelmeztetésben Kocsis Imrét, mert a bíróság ezt "személyi körülményeire tekintettel" elégnek ítélte és tekintettel volt arra, hogy bár többször állt bíróság előtt hasonló ügyben, vele szemben a rendzavarás szabálysértésének tényét eddig nem állapították meg.A Lelkiismeret '88 csoport vezetőjének védője a végzés kihirdetését követően, a jogalapot megkérdőjelezve fellebbezést jelentett be. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyen fürdőbelépőt ad az időseknek a VI. kerület

Ingyen fürdőbelépőt ad az időseknek a VI. kerület

Már most elhalasztották a riói karnevált

Már most elhalasztották a riói karnevált

Megtört a lendület: a kormány csak a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra

Megtört a lendület: a kormány csak a tervezett pénz dupláját tolta ki határon túlra