Tetszett a cikk?

Vélhetően az al-Kaida áll a részben magyar katonák elleni iraki merényletet mögött - mondta Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának csütörtöki ülésén.

A különböző jelentések szerint minderre egyebek között a felhasznált robbanóanyag mennyisége utal, valamint az, hogy elmaradt a lakosság figyelmeztetése, a robbantást előkészítő egyik felderítő személy pedig egyiptomi vagy jordániai akcentussal beszélt - fejtette ki az államtitkár. A parlamenti testület a többnemzetiségű hadosztály Hillában található táboránál történt szerda hajnali terrortámadás körülményeiről tájékozódik. A merényletben tíz magyar katona megsérült.Az ellenzéki képviselők elsősorban azt firtatták, hogy milyen helyzetnek kell ahhoz bekövetkeznie, hogy hazahívják a magyar katonákat. Simicskó István (Fidesz) hangsúlyozta, hogy a történtek arra figyelmeztetnek: még többet kell tenni a magyar katonák biztonsága érdekében. Felhívta a figyelmet arra, hogy még mindig nem látszanak azok a gazdasági lehetőségek, amelyek miatt a kormány korábban úgy gondolta, részt kell venni az iraki feladatokban. A testület ülésén az MDF részéről nem hangzott el az a szerdai javaslat, hogy a kormány azonnal hívja haza a magyar katonákat.Az ellenzéki felvetésekre reagálva Iváncsik Imre beszámolt arról, hogy a történtek után szigorították az óvintézkedéseket, például a tábor területén is golyóálló mellényben, sisakban és fegyverrel kell tartózkodniuk a katonáknak. Iváncsik hangsúlyozta: a későbbiekben is számítani lehet hasonló támadásokra, de a magyar katonák mindaddig Irakban maradnak, amíg feladatukat el tudják látni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csúnya visszaeséssel kezdte az évet a hazai lakáshitelezés

Csúnya visszaeséssel kezdte az évet a hazai lakáshitelezés

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Lobenwein Norbert: „Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni”

Zebrán ment neki a 15 éves lánynak egy türelmetlen autós Veszprémben

Zebrán ment neki a 15 éves lánynak egy türelmetlen autós Veszprémben