Tetszett a cikk?

Büntetésének letöltése után azonnal őrizetbe vette az indonéz rendőrség a Jemaah Islamiyah szélsőséges szervezet feltételezett szellemi vezetőjét. Előzőleg Bashir hívei összetűztek a rendőrökkel: kövekkel és üvegekkel dobálták meg a kivezényelt rendőröket, akik vízágyút és könnygázt vetettek be.

Anszijad Mbai, az indonéz biztonsági minisztérium terroristaellenes osztályának vezetője elmondta: a vallási vezető ellen Indonéziában elkövetett terrorcselekményekkel, köztük a Bali szigeten és a dzsakartai Mariott szállodában elkövetett pokolgépes támadással kapcsolatban emeltek vádat.Bashir 18 hónapos szabadságvesztése után pénteken szabadult volna, ám alig lépett ki a dzsakartai börtön kapuján, egy rendőrtiszt rögtön kezébe nyomba a letartóztatását elrendelő parancsot. A vallási vezetőt páncélozott gépkocsin azonnal a rendőrségre szállították.Előzőleg Abu Bakar Bashir hívei összetűztek a rendőrökkel. Az őrizetbe vételt megakadályozni próbáló mintegy hétszáz tüntető kövekkel és üvegekkel dobálta meg a kivezényelt mintegy hatszáz rendőrt, akik vízágyút és könnygázt is bevetettek a tüntetők feloszlatására.A vallási vezető a bevándorlási törvények megszegése miatt kiszabott börtönbüntetését töltötte le. Bár korábban szóba került, hogy szabadon távozhat, az indonéz hatóságok néhány hete közölték: elegendő terhelő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy ismét őrizetbe vegyék, és vádat emeljenek ellene.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!