Tetszett a cikk?

Tizenhárom halottja és több tucat sebesültje van egy síita mecsetben a pénteki nagyima közben végrehajtott a merényletnek. A Geo televízió kaotikus állapotokról adott hírt a helyi kórházból, ahova legalább 40-50 sebesültet szállítottak be. A robbanás pillanatában több mint százan tartózkodtak az imaházban.

Karacsi polgári kórháza 12 halottat és 45 sebesültet regisztrált, míg egy halottat és további 5 sebesültet a város egy másik kórházába szállítottak.Az egyik szemtanú elmondása szerint a déli nagyima kezdetekor egy férfi csomagot helyezett el az imaház első padsoraiban, majd elhagyta a helyszínt. Egy szomszédos épületbeli brókercég alkalmazottja két, egymást követő robbanást hallott, melyekbe az irodaépület is belerázkódott, majd a mecsetből kitörő füstöt, vért és holttesteket látott.A sebesültek ellátásában együttesen segédkeztek a muzulmánok közötti erőszak elleni jelszavakat kántáló síita és szunnita hívek.A merényletet egy síita és egy szunnita mecsetet is magába foglaló, a két nagy vallási csoportosulás testvériségét hirdető épületegyüttesben követték el.

(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!