Tetszett a cikk?

Igen jól ismerte egymást, sőt kapcsolatban állt egymással a sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila és az az egyéb bűncselekmények miatt letartóztatott férfi, akit a Szász-ügy gyanúsítottjaként hallgattak ki - tudósít a Népszabadság.

A lap értesülését a rendőrség a mai sajtótájékoztató előtt nem kívánta kommentálni. Információk szerint a gyanúsított férfit egy másik fogva tartott adta fel, s kiderült, hogy DNS-mintája megegyezik a Szász elleni támadásban használt kerékpáron talált mintával.Mint ismeretes, június 16-án hajnalban ismeretlen tettesek megverték a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét, akinek eltört a kisujja és könnyebb fejsérüléseket szenvedett. Szász néhány órával később a kórházi ágyán adott nyilatkozataiban a támadást a felügyelet másnap megjelenő, a Pannonplast Műanyagipari Rt. részvényeinek 2003. eleji, a K&H Equities Rt. üzletágvezetője, Kulcsár Attila által összehangolt felvásárlását elmarasztaló határozatával hozta összefüggésbe.Így kezdődött az azóta brókerbotránynak nevezett ügy, amelyben kiderült, hogy az egykori sztárbróker Kulcsár körülbelül 20 milliárd forintot sikkasztott el a K&H Equities kiemelt ügyfélkörének egy részétől. Az elit ügyfelek között politikusok, nagyvállalkozók, médiaszemélyiségek, illetve azok érdekeltségei és állami cégek is találhatók.Kulcsár az őt vagyonkezeléssel megbízó ügyfeleket azzal tévesztette meg, hogy magas hozamokat tanúsító, hamis, K&H-emblémás egyenlegigazolásokat küldött nekik. Kulcsár ténykedése miatt a történteket először feltáró Nemzetbiztonsági Hivatal, majd a bank és néhány károsult tett feljelentést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Eladhatja a Huawei a P és a Mate-sorozatot is

Leleplezték a megújult Minit

Leleplezték a megújult Minit

Igénytelenség, hányinger – a Pesti TV „libsiző” riportját osztja az SZFE új kezekben lévő Facebook-oldala

Igénytelenség, hányinger – a Pesti TV „libsiző” riportját osztja az SZFE új kezekben lévő Facebook-oldala